Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NASA doreşte să îşi extindă parteneriatul cu Brazilia privind protejarea Amazoniei

science.org
nasa

Agenţia spaţială a Statelor Unite (NASA) doreşte să îşi extindă parteneriatul cu Brazilia privind protejarea şi monitorizarea pădurilor tropicale din Amazonia, informează DPA.

"Sateliţii noştri transmit deja multe imagini şi informaţii oamenilor de ştiinţă de aici, din Brazilia, pentru a monitoriza distrugerea pădurii", a declarat administratorul general al NASA, Bill Nelson, după o întâlnire cu preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, care a avut loc luni, la Brasilia.

"În viitor, alţi trei sateliţi vor îmbunătăţi capacitatea noastră de a detecta şi de a preveni defrişările", a adăugat oficialul american, potrivit Agerpres.

Pădurea amazoniană este considerată un rezervor de dioxid de carbon şi are o funcţie importantă în lupta pe care comunitatea internaţională o duce pentru a limita efectele generate de schimbările climatice.

Defrişările şi incendiile de vegetaţie s-au intensificat brusc în timpul mandatului fostului preşedinte brazilian de extrema dreaptă Jair Bolsonaro, care a pierdut alegerile prezidenţiale din octombrie 2022.

După ce succesorul lui, Lula da Silva, şi-a preluat atribuţiile oficiale, defrişările din Amazonia braziliană au scăzut considerabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.