Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nastase, despre situatia din Grecia: Devine tot mai complicata

nastase

Situatia din Grecia devine tot mai complicata, iar interesele americane si cele europene nu coincid, apreciaza fostul premier Adrian Nastase.

'Situatia din Grecia devine tot mai complicata si din cauza ca, în aceasta criza, interesele americane si cele europene nu coincid. Grecia este membra a NATO si, în acelasi timp, membra UE. De aceea, americanii doresc sa tina Grecia înauntru, în timp ce europenii se mai gândesc. În discutie sunt, evident, bani europeni si nu americani. Datoria Greciei - indiferent cum a fost facuta - trebuie suportata de cineva', a comentat Nastase într-o postare pe blogul personal.

El a adaugat ca ramâne de vazut, la sfârsitul saptamânii, ce hotarâre se va lua la Consiliul European.

'Grecia a fost ajutata economic, dupa razboi, de catre americani, prin Planul Marshall, atunci când britanicii nu au mai putut sa o faca. Ramâne de vazut daca, pentru (aceleasi) ratiuni strategice, si europenii vor face acum acelasi lucru. Dincolo de aceste controverse, pe mine m-a impresionat modul imperativ în care a fost redactat planul ultimativ transmis Greciei înainte de referendum. Înteleg iritarea grecilor, dincolo de nevoia de a pune în ordine contabilitatea Guvernului si de a asigura conditiilor pentru plata datoriilor acumulate', a mentionat fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.