Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nasterea unui baron local la Satu Mare – Cu cine dansează PNL la Satu Mare

facebook.com
adrian cozma

Continuam cu seria “Nasterea unui baron local la Satu Mare”, prin a va aduce noi relatari despre ce se intampla in organizatia PNL din judet.

Colegii din cadrul organizației susțin că deputatul Adrian Cozma este un mediocru, parvenit peste noapte datorita unor situatii conjuncturale favorabile, fiind inconjurat de oameni de nivelul lui, cu practici la limita legii.

Absolvent al Liceului Forestier, cu greu este adevarat, mai apoi al unei facultati private de Drept al carei nume l-am uitat, oricum e nerelevant, se face cunoscut in oras prin scandalul cu contrabanda de tigari, dar nu in calitate de avocat ci de inculpat. Respins la Scoala de Politie in 2005, ulterior devine “avocatul contrabandistilor”, cum este cunoscut.

O fire vulcanica si ambitioasa, ajunge presedinte interimar PNL, prin o serie de jocuri politice mai puțin ortodoxe. Odata ajuns presedinte, modifica BPJ, cu toate ca a fost stabilita clar componenta acestuia, in prezenta ministrului Lucian Bode si a Secretarului general al PNL, Robert Sighiartau. Aduce in Biroul Politic Județean persoane apropiate si obediente lui si, cu toate ca noul birou nu a fost validat de Bucuresti, cu ajutorul acestui BPJ “largit” isi trece toate propunerile pe care le doreste.

Incalca flagrant si repetat statutul, comite abuz de putere, devine despotic si dictatorial. Incepe sa faca numiri, dupa bunul lui plac, persoane care nu au nimic in comun cu partidul, aduse de ici colo, chiar din alte partide, numindu-i Secretari de Stat, directori de scoli sau sefi de diferite institutii. Daca la inceput propunerile le trecea prin BPJ-ul “largit” prin vot controlat, mai nou nici nu se oboseste sa faca acest lucru.

Toate acestea insa nu se puteau face fara sprijinul direct si nemijlocit al “eternului” prefect, mai nou subprefect, Radu Bud, cunoscut in Satu Mare pentru învârtelile pe care le face. Chiar pentru construirea unui bloc, Bud apeleaza la serviciile prietenului Kira Beniamin, a carui firma, intamplator se ocupa si de soseaua de centura a orasului, in aceasi perioada de timp(!).

Tot Kira ar fi sponsorizat si o mare parte din campania lui Cozma, printre multe altele tiparind si niste ziare la firma lui, fara de valoare si fara impact, dar a caror numar ar fi interesant de observat daca e in concordanta cu cel decontat. De altfel intreaga situatie financiara (care e publica pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente) e in contradictie cu rezultatul slab obtinut la alegerile Parlamentare. Insa nu a fost singura neregula (a se vedea AEP).

Totul a culminat cand in cadrul campaniei pentru alegerile locale  dar mai ales pentru cele parlamentare, cu o totala lipsa de transparenta fata de ceilalti candidati aflati pe listele PNL,  a decontat sume uriase comparativ cu prestatii similare pentru servicii de consultanta si servicii foto-video( 376.000 lei+ 25.000 lei), sume care la un control mai atent chiar nu se pot justifica, singurul scop al acestor decontari fiind numai si numai satisfacerea setei de bani si de putere a presedintelui interimar Cozma si sifonarea bugetului de stat. Ca si o probatiune minimala si o analiza de bun simt se pune intrebarea cum este posibila decontarea a sute de mii de lei pentru consultanta efectuata de o firma clujeana de apartament, S.C. Apella, a carei cifra de afaceri in ultimi 5 ani nu depaseste cumulat cateva zeci de mii de lei? Probabil asa se poate obtine locul 35 la nivel de tara ca rezultat!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.