Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nașterea unui baron local la Satu Mare

Radu Pop
https://portalsm.ro/2015/11/adrian-cozma-votat-co-presedinte-pnl-satu-mare-din-partea-pdl/
adrian cozma

Desi in organizatia judeteana PNL Satu Mare sunt foarte multi oameni valorosi, ei au fost inlaturati si sa facut loc doar pentru eternul candidat fara success, din anul 2012, si anume actualul deputat Adrian Cozma.

Din anul 2012, cand a candidat la alegerile parlamentare, in anul 2014 cand a candidat la alegerile europarlamentare, in anul 2016 cand a candidat la primaria municipiului Satu Mare si pe listele consiliului judetean si in anul 2020 cand a candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, in toate aceste candidaturi sa dovedit a fi un perdant cu  esec rasunator, de fiecare data aducand mari pierderi de imagine Partidului National Liberal in Satu Mare.

Cu toate aceste esecuri, dar cu atat mai mult aparand in presa multe articole negative la adresa lui Adrian Cozma, el reuseste cu ajutorul mai multor persoane influente (colegul de scoala politica Robert Sighiartau-secretar general PNL, mentorul lui  - fostul prefect si actualul subprefect de Satu Mare – Radu BUD, respective o serie de persoane aflate la limita legii – Beni Chira actual consilier judetean SM si principalul sponsor al campaniilor lui Cozma) sa ajunga presedintele interimar al PNL Satu Mare, functie care i-a permis sa se autonumeasca pe prima pozitie pe lista de la Camera Deputatilor, astfel ajungand, cu oarecare noroc, deputat de Satu Mare.

Faptul ca acest individ este un etern perdant s-a reflectat si in rezultatul ultimelor alegeri parlamentare, unde pe langa el, candidatul de pe prima pozitie pentru Senatul Romaniei, primarul orasului Ardud – Ovidiu DUMA, a scos un rezultat mult mai bun, desi in aceasta campanie a fost mereu sabotat de catre Adrian Cozma si Radu BUD, acest lucru datorandu-se fricii lui Cozma de un eventual rival la functia de presedinte al PNL Satu Mare.

Tot acest comportament si toate aceste sabotari ale candidatilor, se reflecta in dorinta de supunere a partidului in interesul personal al lui Adrian Cozma, astfel incat el sa ajunga un baron local care sa imparta dupa bunul plac functii si favoruri pentru clica adunata in jurul lui.

Drept urmare al acestui comportament cei doi prim-vicepresedinti ai PNL Satu Mare, primari de marca ai judetului, si-au dat demisia din conducerea judeteana a partidului, ba mai mult, multe personalitati si oameni valorosi ai judetului s-au delimitat de aceasta conducere toxica a lui Adrian Cozma si a acolitiilor lui.

In toata aceasta ascensiune politica a unui individ, filiala judeteana a ajuns sa aiba cea mai slaba imagine politica de dupa 90 incoace.

Drept urmare a acestor rezultate si a comportamentului dictatorial, 75% din membrii partidului si marea majoritate a primarilor PNL din judet au solicitat sprijinul conducerii nationale pentru demiterea si inlocuirea acestei conduceri toxice.

In acest sens au fost inmanate presedintelui Ludovic Orban si conducerii centrale o lista cu semnaturi pentru sustinerea unei alternative viabile la conducerea judeteana PNL Satu Mare, conducere care sa aduca partidul acolo unde ii este locul si anume in fruntea judetului.

Drept dovada a celor spuse mai sus sunt si anchetele jurnalistice din alte publicatii nationale:

https://www.cotidianul.ro/satu-mare-pe-mana-unui-traficant-de-influenta-si-a-unui-traficant-de-tigari/

https://www.libertatea.ro/stiri/noua-sefa-de-cabinet-a-prefectului-de-satu-mare-trece-de-la-cafenea-in-echipa-de-monitorizare-a-campaniei-de-vaccinare-3321075

https://www.ancheteonline.ro/2016/04/cine-este-candidatul-pnl-la-primaria-satu-mare-relatii-nepotrivite-in-viata-mondena-legaturi-periculoase-cu-lumea-interlopa/

https://www.cotidianul.ro/marele-inaintas-vasile-blaga-in-ofsaid/ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.