Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

National Geographic difuzează în premieră documentarul '11 septembrie: O zi în America'

11 septembrie

National Geographic anunţă pentru luna septembrie mai multe premiere: „11 septembrie: O zi în America", întreaga povestea a zilei de 11 septembrie prin ochii martorilor, salvatorilor şi supravieţuitorilor, şi seriile de documentare "Cum să construieşti un oraş" şi "Top 10: Arta Arhitecturii", informează News.ro.

Realizat în colaborare cu 9/11 Memorial & Musem pentru a marca comemorarea a 20 de ani, această serie de documentare prezintă din 3 septembrie, în patru seri consecutive, de la ora 20.00, evenimentele din acea zi, în detalii fără precedent, de la primul avion care a lovit Turnul de Nord până la ultimii supravieţuitori salvaţi de sub dărâmături.

La National Geographic Wild, pe 22 septembrie, este sărbătorită „Ziua Mondială a Rinocerului" cu programe dedicate acestui animal aflat în pericol din cauza braconajului. Iar din 19 septembrie, în fiecare duminică, seria documentară "Europa sălbatică" dezvăluie renaşterea spectaculoasă a naturii în cele mai variate şi uluitoare peisaje ale vechiului continent.

Seria de documentare "Cum să construieşti un oraş" aduce în prim-plan geniul creativ al inginerilor din trecut şi al celor contemporani, al oamenilor de ştiinţă, arhitecţilor şi urbaniştilor care au creat cele mai uimitoare oraşe din lume. În fiecare marţi, din 21 septembrie, de la ora 21.00.

„Top 10: Arta arhitecturii” - Omul are un dar excepţional: spre deosebire de alte vieţuitoare de pe Pământ, el are imaginaţie. Îşi poate transforma mediul, poate visa şi construi clădiri, spaţii publice, sisteme de transport. În această serie captivantă, aflăm despre istoria celor mai interesante capodopere inginereşti şi arhitecturale din lume şi creatorii acestora, cu ajutorul unor experţi renumiţi, în fiecare miercuri, din 21 septembrie, de la ora 21.00.

„Securitatea aeroportului: Roma” va fi difuzat din 30 septembrie, în fiecare joi, de la ora 20.00. Pe aeroportul Fiumicino din Roma, personalul de securitate lucrează 24 de ore din 24 pentru a stopa infracţionalitatea pe cel mai aglomerat aeroport din Italia. Poliţia italiană combate traficul de droguri şi imigraţia ilegală în această poartă către Italia şi Uniunea Europeană. O echipă de securitate este atentă la semnele infractorilor în zonele comerciale extinse ale aeroportului. Droguri, paşapoarte false şi parfumuri furate: aşa arată zi de muncă în aeroportul Fiumicino.

Europa sălbatică

“Europa sălbatică” dezvăluie renaşterea spectaculoasă a naturii în cele mai variate şi uluitoare peisaje ale vechiului continent. Temperaturile sale variază de la 40 de grade la minus 40 de grade în mai multe ecoregiuni. Europa sălbatică găzduieşte specii de feline din cel mai depărtat punct nordic, precum şi singurul păianjen care trăieşte în întregime sub apă. Hectarele sale de păduri sunt în creştere şi se mândreşte cu insule în larg. Premiere: Munţii Alpi: Fortăreaţa Iernii & Munţii Alpi: Viaţa la înălţime (2x60) Alte documentare: Sălbatica Rusie, Sălbaticul Nord, Renaşterea Europei Sălbatice şi Portugalia Sălbatică. În fiecare duminică, din 19 septembrie, de la ora 19.00.

National Geographic WILD prezintă „Festivalul Ham-Ham”, o lună de episoade despre căţei, o sărbătoare dedicată prietenilor noştri necuvânători, câteodată adorabili, câteodată răutăcioşi, dar mereu simpatici. „Cesar Millan în patria câinilor” este difuzat în fiecare luni, de la ora 19.00.

Ziua Mondială a Rinocerului a fost creată pentru a face oamenii conştienţi de necesitatea de a proteja cele cinci specii existente de rinoceri: rinocerul alb, rinocerul negru, rinocerul indian, rinocerul Javanez şi rinocerul de Sumatra. Trei dintre cele cinci specii de rinoceri sunt listate ca fiind pe cale de dispariţie din cauza braconajului extins. În 2018, o alianţă de organizaţii de conservare, inclusiv National Geographic Society, s-au unit pentru a sprijini un efort la nivel naţional condus de guvernul Indoneziei de a readuce această specie din pragul dispariţiei. Pe întregul parcurs al zilei de 22 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.