Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naționala de handbal feminin are un nou antrenor

gsp.ro
Cristina Neagu

Antrenorul Adrian Vasile, de la CSM Bucureşti, va conduce şi naţionala de handbal feminin. El a reunit cele mai multe voturi din partea Subomisiei Tehnice a FRH, 8, iar apoi şi-a dat acordul de a prelua reprezentativa în urma discuţiilor cu preşedintele FRH, Alexandru Dedu. Numirea lui Adrian Vasile urmează să fie validată de membrii Consiliului de Administraţie al FRH, notează News.ro.

În urma discuţiei purtate cu preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, Adrian Vasile şi-a dat acordul să conducă naţionala în 2021, cu obiective de performanţă care vor fi anunţate de forul naţional de profil. Numirea sa în funcţie urmează să fie validată în următoarea şedinţă a CA al FRH, unde trebuie să întrunească jumătate plus unu din voturile membrilor.

Contractul este valabil până la finalul anului, când este programat şi Campionatul Mondial, iar anterior turneul preolimpic şi Jocurile Olimpice de de la Tokyo.

”O să fac tot ce pot, sunt un antrenor tânăr, sunt un bărbat tânăr, am foarte multă energie, foarte multă pasiune şi mă dedic foarte mult în tot ceea ce fac. Le promit tuturor că voi face tot ce depinde de mine şi de staff-ul meu şi de echipă ca să ne îndeplinim obiectivul (...). Sistemul defensiv, răspunsul nostru defensiv împotriva celor mai importate acţiuni şi jucătoare ale echipelor Norvegiei şi Muntenegrului şi, ceea ce este cel mai important într-o echipă, spiritul, relaţia dintre oameni, inclusiv spiritul de sacrificiu”, declara Vasile în urmă cu câteva zile, făcând referiri şi la turneul preolimpic din luna martie.

itește și: Raportul oficial al Ministerului de Interne îi contrazice pe polițiștii care zic că nu dau amenzi: 36.000 de amenzi, în ultimele 7 zile!

Antrenorii Bogdan Burcea şi Robert Licu nu au mai continuat la conducerea tehnică a naţionalei de handbal feminin, după clasarea pe locul 12 la Campionatul European din decembrie, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor.

Adrian Vasile conduce CSM Bucureşti din toamna lui 2019, după ce Tomas Ryde a renunţat la funcţia de antrenor principal. Vasile a fost, timp de trei ani, şi secund al naţionalei Muntenegru, alături de Per Johansson.

Varianta unui antrenor care conduce în paralel prima reprezentativă şi un club nu este agreată şi de preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

”Nu îmi place, nu sunt de acord, dar, dacă cei din Comisia tehnică aşa au hotărât, aşa se va face. (...) Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puţine într-un timp atât de scurt”, a spus preşedintele FRH.

Prima acţiune oficială a echipei României în 2021 va fi turneul preolimpic din luna martie, în Muntenegru, de unde doar două locuri sunt calificante la Jocurile Olimpice, programate între 23 iulie şi 8 august.

Campionatul Mondial va avea loc între 2 şi 19 decembrie, în Spania, iar calificarea se dispută în dublă manşă eliminatorie cu adversare venite din prima fază a calificărilor. Meciurile sunt programate în aprilie, la nici o lună de la disputarea turneului preolimpic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.