Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala de volei feminin a României, înfrângere în meciul de debut al Campionatului European din Italia

ziaruldesport.ro
volei feminin

Naţionala de volei feminin a României a fost învinsă, marţi, scor 3-0, de reprezentativa Italiei, în meciul de deschidere a Campionatului European. Partida în compania deţinătoarei trofeului s-a disputat în aer liber, în premieră pentru competiţie, în Colosseum-ul din Verona, cu circa 12.000 de spectatori în tribune.

Scorul pe seturi a fost 25-19, 25-19, 25-15.

Meciul din Arena di Verona s-a desfăşurat la 35 de ani distanţă de la ultima confruntare voleibalistică în acelaşi loc istoric. În 1988 a avut loc un meci de volei masculin, între rivalele SUA şi Rusia.

Celelalte partide din grupa B se vor disputa miercuri, între Elveţia – Bosnia şi Bulgaria – Croaţia.

Tricolorele vor avea în continuare următorul program: cu Croaţia (17 august, 22.00), cu Bosnia-Herţegovina (19 august, 19.00), cu Elveţia (21 august, 21.00) şi cu Bulgaria (22 august, 19.00).

Potrivit FR Volei, obiectivul naţionalei este calificarea în optimile de finală, adică o clasare pe unul din primele patru locuri în grupa B.

Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) se dispută în patru ţări - Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start. Primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală.

Meciurile din optimile de finală vor avea loc în 27 august, cele din sferturi în 29 august, pentru ca semifinalele şi finalele pentru medalii să se dispute în 1, respectiv 3 septembrie, la Bruxelles. Primele trei clasate vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante.

România bifează a 27-a apariţie la turneul final al CE, iar de-a lungul participărilor a obţinut o singură medalie – bronz, în 1963.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.