Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala feminină de handbal debutează la Campionatul European din Franţa chiar de 1 decembrie, într-o partidă cu Cehia

evz.ro
handbal feminin romania

Naţionala feminină de handbal debutează la Campionatul European din Franţa chiar de Ziua Centenarului – 1 decembrie, într-o partidă cu Cehia, la ora 19:00. Iar într-o zi atât de specială pentru naţiune, echipa este condusă din postura de căpitan de o persoană la fel de specială, Cristina Neagu. Handbalista în vârstă de 30 de ani este deja un „Bun Naţional”, după tot ce a înfăptuit, aproape an de an, începând din 2005. Dincolo de toate trofeele care au propulsat-o pe locul 1 la nivel mondial în mai multe ocazii, Cristina a devenit şi una din cele mai respectate sportive din România, un model pentru copii, informează Mediafax.

Încă de la prima competiţie majoră a carierei, la Campionatul European de junioare sub 17 ani, Neagu s-a ridicat deasupra tuturor, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a întrecerii. A însemnat apariţia pe scenă a unui nou star, ce avea să cucerească lumea, nu doar România, destul de rapid. La debutul într-o competiţie de senioare – Campionatul Mondial din 2007 – Cristina avea să facă un meci memorabil cu Franţa în sferturile de finală, deşi avea numai 19 ani. O jucătoare deja populară în România, dar necunoscută încă pe plan mondial, avea să amuţească o naţiune întreagă prin modul cum a scuturat plasa excepţionalului portar Valerie Nicolas.

Până la câştigarea primului trofeu de cea mai bună handbalistă a lumii au mai trecut doar 3 ani. La 22 de ani, după un Campionat European în care a câştigat şi titlul de golgheter al competiţiei şi a condus naţionala spre prima şi singura medalie la nivel continental – medalia de bronz –, Cristina avea să fie răsplătită de IHF pentru talentul uriaş. Imediat a fost denumită „Regina din Carpaţi”, „Messi din handbal”, comparaţie care nu i-a plăcut niciodată, dar care a arătat, de fapt, mai bine pentru necunoscători dimensiunea lucrurilor pe care le-a realizat pe terenul de handbal.

Mai târziu au venit şi titlurile individuale cu nr. 2 şi nr. 3 la nivel mondial, în 2015 şi 2016, după alte lucruri fascinante arătate pe teren la meciurile naţionalei şi echipei de club Buducnost, trofee care au propulsat-o şi mai sus, probabil la rangul de cea mai bună jucătoare a lumii în ultimii cel puţin 15 ani. „Este o adevărate provocare să fii antrenorul Cristinei Neagu, este competitivă şi vrea să câştige fiecare joc. Este un adevărat lider şi le inspiră şi pe celelalte jucătoare”, a descris-o Ambros Martin, actualul selecţioner al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.