DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Națiunile occidentale iau în considerare boicotarea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, dacă Rusiei i se permite să concureze

stillmed.olympics.com
Jocurile Olimpice

Aspirația reînnoită a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a menține "universalitatea" cu integrare ideologică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 - acceptând atleți fără probleme de dopaj din Rusia și Belarus, neimplicați în atrocitățile din Ucraina ar putea deveni contraproductiv.

Conform insidethegames.biz, se acumulează dovezi că etica imaginată de CIO va deveni nu o strategie pașnică, ci un demers ce va afecta negativ mult așteptata ediție a Jocurilor de la Paris de anul viitor.

O parte din națiunile occidentale se gândesc să boicoteze Paris 2024 mai degrabă decât să concureze împotriva unui stat agresor, scrie Mediafax.

"Planul de concepere a unor condiții acceptabile pentru includerea sportivilor ruși este mult prea devreme, aliații Ucrainei, de fapt întreaga Europă, este pe deplin justificată în îngrijorarea lor", a afirmat norvegianul Gerhard Heiberg, veteranul membru de onoare al CIO și industriaș, care a pus la cale Jocurile de iarnă de la Lillehammer din 1994.

"Este nevoie de mai multe informații despre Putin și liderii săi militari, încă formidabil de agresivi.

”Este mult prea devreme pentru ca liderii Consiliului Olimpic din Asia să investigheze posibilele portițe de scăpare pentru integrarea Rusiei.

"Da, vecinii Ucrainei ar putea foarte bine să recurgă la boicot.

"Occidentul ar trebui să stea deoparte pentru moment și să nu se aventureze în această falsă direcție.

"Putin este obsedat de triumful sportiv și excluderea Rusiei de la Paris ar putea să-l determine să pună capăt terorismului galopant."

La summitul olimpic de anul trecut, CIO și președintele său Thomas Bach au încurajat o propunere a Consiliului Olimpic al Asiei (OCA) de a permite sportivilor din Rusia și Belarus să participe la evenimentele sale de calificare pentru Paris 2024.

Alain Lunzenfichter, comentatorul olimpic decan al cotidianului sportiv francez L'Equipe, este foarte dur în abordarea sa.

"Atitudinea CIO nu este intelectuală... este o nebunie, acest plan ar ucide Jocurile de la Paris", a declarat el.

"Ambiția noastră ar putea deveni, în schimb, nu Jocurile Olimpice, ci Jocurile de război.

"Jocurile Olimpice nu au nevoie de Rusia, nu atunci când luăm în considerare ororile din Ucraina".

Pentru moment, Tony Estanguet, multiplu campion olimpic la canoe și președinte al Paris 2024, nu și-a exprimat o părere, așteptând reconsiderarea CIO.

Craig Reedie, director al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 și fost președinte al Agenției Mondiale Anti-Doping (AMA), și-a exprimat și el dezaprobarea față de "igienizarea" CIO.

"Thomas cunoaște foarte bine punctul meu de vedere cu privire la ceea ce nu este o direcție înțeleaptă", a spus el.

În urmă cu câteva luni, un alt senior al CIO din Canada, Dick Pound, a subliniat acest principiu, conform căruia națiunile ilegale nu sunt binevenite.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Germania și Austria au fost suspendate de la Jocurile Olimpice de la Anvers din 1920, la fel Germania și Japonia de la Londra 1948.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.