Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO a deschis o ANCHETĂ pentru incidentul militar dintre Franța și Turcia

militari armata nato

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat, joi, deschiderea unei anchete cu privire la incidentul denunţat de Franţa, implicând nave turceşti, în cadrul unei operaţiuni de control al respectării embargoului impus de ONU livrării de armament Libiei, relatează AFP.

”Autorităţile militare NATO vor ancheta în vederea clarificării situaţiei şi pentru a face deplin lumină” asupra acestui incident, a anunţat Stoltenberg la finalul unei reuniuni prin videoconferinţă a miniştrilor Apărării din statele membre NATO.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

”Cred că este cea mai bună modalitate, acum, de a o face, de a clarifica ceea ce s-a întâmplat în mod real”, a apreciat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a insistat asupa necesităţii respectării embargoului impus de ONU, scrie news.ro.

Citește și: Iohannis, reacție despre prelungirea stării de alertă: ‘Este o abordare și utilă și corectă și de bun simț’

”NATO susţine implementarea deciziei ONU de a impune un embargo armamentului în Libia. Noi susţinem eforturile ONU de a găsi o soluţie la războul” civil din Libia”, a declarat el.

Franţa a denunţat un comportament ”extrem de agresiv” al Turciei, un stat membru NATO, împotriva fregatei franceze Le Courbet, angajată într-o misiune NATO, la Marea Mediterană, în timpul unei încercări de controlare a unui cargo suspectat de faptul că transporta armament către Libia.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’

Nave turce care asigurau protecţia cargoului au ”iluminat Le Courbet în trei rânduri cu radarul lor de tir”, a denunţat Ministerul francez al Armatelor.

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a denunţat comportamentul Turciei în două rânduri, în cele două zile ale reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

Parly a anunţat că a fost susţinută de alte opt ţări în obţinerea acestei anchete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.