Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO are un mesaj CLAR pentru Vladimir Putin, după ce acesta a anunțat că vrea un nou mandat: 'Noi nu ne vom amesteca'

Putin KGB

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat asigurări că în ce priveşte ţările organizaţiei acestea 'nu se vor amesteca' în alegerile din Rusia, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că va candida pentru un al patrulea mandat, informează AFP.

'În ce ne priveşte, nu ne vom amesteca în alegerile prezidenţiale ruse. Prin urmare, nu am de ce să am o opinie', a spus Stoltenberg, făcând aluzie la acuzaţiile privind amestecul rus în alegeri din ţări ale Uniunii Europene şi în scrutinul prezidenţial din SUA, din 2016, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a dat de gol! Ce salariu are, de fapt, cunoscutul realizator, Mircea Badea

'L-am întâlnit pe Vladimir Putin când tocmai fusese ales. (...) Eram pe atunci premier (al Norvegiei), era în 2001', a povestit Stoltenberg. 'Lucram ca premier norvegian, iar astăzi lucrez cu Rusia în altă calitate, cea de secretar general al NATO', a subliniat el.

De la declanşarea crizei din Ucraina, în primăvara lui 2014, NATO şi-a suspendat orice cooperare practică pe care o avea cu Rusia, menţinând totodată o formă de dialog politic, chiar dacă rarele întrevederi între ambasadori, sau între Stoltenberg şi şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, seamănă perfect cu un dialog al surzilor.

Citește și: Are agenda plină! Câți bani îi vor intra în cont Andreei Bălan doar în luna decembrie

'NATO crede cu tărie că dubla sa abordare faţă de Rusia, de apărare şi disuasiune, dar şi de dialog, este cea bună şi că şi-a demonstrat eficienţa', a spus Stoltenberg.

Numeroase ţări occidentale şi-au exprimat suspiciunile privind un amestec din partea Rusiei în alegeri, de exemplu prin intermediul unui atac informatic împotriva cartierului general de campanie al lui Emmanuel Macron în Franţa, dar şi în timpul alegerilor germane sau al dezbaterilor asupra referendumului privind independenţa Cataloniei, în Spania.

Citește și: Libertatea îi prieşte: În ce afacere s-a băgat fostul soț al Elenei Udrea, celebrul Dorin Cocoș

În SUA, un procuror special anchetează din luna mai asupra suspiciunilor privind ingerinţa rusă în campania prezidenţială americană din 2016. Moscova dezminte că a intervenit pentru a favoriza alegerea lui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.