Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO bagă România în RĂZBOI cu Statul Islamic: Ce se va decide la Varșovia

jihad jihadisti islam islamisti

Liderii NATO vor da undă verde în această săptămână contribuţiei Alianţei Nord-Atlantice în lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi a traficului ilegal de migranţi, a anunţat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează AFP.

Prima măsură, pentru care a fost nevoie de aproape şase luni ca cele 28 de ţări membre să cadă de acord, prevede desfăşurarea de avioane de supraveghere Awacs ale NATO deasupra Turciei şi Mării Mediterane, care vor acoperi zona formată din Irak, Siria şi Libia.

Citește și: Un bărbat a fost rănit de o rachetă…antigrindină: Cum a fost posibil

'Vom decide ca avioanele Awacs ale NATO să furnizeze informaţii coaliţiei împotriva SI', a declarat Stoltenberg la Bruxelles, prezentând programul summitului NATO, care se va desfăşura vineri şi sâmbătă la Varşovia.

Statele Unite le-au cerut în ultimele luni partenerilor din cadrul coaliţiei împotriva SI, dar şi NATO, să depună mai multe eforturi în lupta împotriva organizaţiei jihadiste în Irak şi Siria.

Citește și: A donat spermă în timpul facultății, iar acum își numără copiii: La câți a ajuns

Totodată, a afirmat Stoltenberg, 'cred că vom fi de acord ca NATO să joace un rol în Mediterana pentru a susţine operaţiunea 'Sophia' a Uniunii Europene' de luptă împotriva traficanţilor de migranţi care acţionează pornind de pe coastele Libiei.

Mai multe nave ale Alianţei Nord-Atlantice participă la 'Active Endeavour', o operaţiune axată pe lupta antiteroristă în Marea Mediterană, iar liderii NATO ar trebui să permită un schimb de informaţii în timp real cu comandantul misiunii Sophia, notează sursa citată de agerpres.ro.

Citește și: În acest restaurant se intră doar DEZBRĂCAT: Unde se află localul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.