Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO dă înapoi în fața Rusiei: Vești proaste pentru țările de pe Flancul Estic

nato rusia

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu intenţionează să-şi întărească prezenţa militară în ţările baltice - Estonia, Letonia, Lituania - care cer o protecţie sporită în faţa vecinului lor rus, a declarat joi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, citat de AFP.

'Nu preconizăm în prezent creşterea prezenţei noastre militare în regiunea (baltică), dar ceea ce intenţionăm să facem este să ne consolidăm capacitatea de a ne (întări) în caz de necesitate', a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă la Haga, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezastru pentru Raiffeisen: Amendă uriașă pentru practici incorecte

Liderii celor trei ţări baltice, ocupate şi anexate de URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial - afirmă că doresc o consolidare a prezenţei militare americane, sub forma desfăşurării mai multor soldaţi şi sisteme antiaeriene pe flancul estic al NATO.

Anul trecut, Alianţa Nord-Atlantică a desfăşurat patru batalioane multinaţionale în Polonia şi în cele trei ţări baltice, ca o modalitate de prevenire a unui eventual aventurism rusesc. Armata americană a trimis de asemenea sisteme de rachete Patriot în Lituania în cadrul unor exerciţii.

Citește și: Hagi, atac nemilos la ”CEI DE SUS”: “Suntem niște gâze! Oamenii de sus impart România cum vor”

'În caz de nevoie, trebuie să avem forţe pregătite să se desfăşoare foarte rapid', a explicat Stoltenberg în finalul unei întâlniri cu premierul olandez Mark Rutte.

Această problemă, a spus el, urmează să fie abordată în cadrul viitorului summit NATO, preconizat pentru 11 şi 12 iulie la Bruxelles.

Citește și: Un gigant din România face concedieri în masă: Sute de oameni dați afară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.