Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO: Danemarca va desfăşura 800 de soldaţi în luna mai în Letonia

NATO

Danemarca va desfăşura 800 de soldaţi în luna mai în Letonia în cadrul contingentului NATO, după ce a primit o cerere oficială din partea Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat joi prim-ministrul danez, relatează AFP.

După invadarea Ucrainei şi în contextul viilor tensiunilor cu Rusia, Copenhaga a plasat acest batalion în alertă, în plus faţă de întăririle terestre şi aeriene deja trimise în ţările baltice şi în Polonia.

Marţi, guvernul danez a anunţat că este gata să trimită 800 de soldaţi în ţările baltice, dacă NATO solicită acest lucru. "Am primit cererea oficială din partea NATO de a plasa un batalion în Letonia", a precizat joi şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, în timpul unei deplasări în ţară.

Sosirea trupelor este prevăzută în luna mai, potrivit armatei daneze.

NATO a trimis întăriri importante în ultimele săptămâni pe flancul estic al Alianţei, într-o logică de disuasiune faţă de Moscova, potrivit Agerpres.ro.

Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia sunt ţările care au beneficiat cel mai mult de întăriri.

Peste 100.000 de militari americani sunt prezenţi în Europa şi peste 40.000 de soldaţi se află sub comanda directă a NATO pe flancul estic, o situaţie fără precedent, potrivit Alianţei.

După ce a trimis avioane de luptă în Lituania înainte de invadarea Ucrainei, Danemarca a desfăşurat la începutul lui martie circa 200 de militari în Estonia, precum şi două avioane de luptă în Polonia şi o fregată în estul Mării Baltice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.