Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO e în pragul unui CUTREMUR: Din Germania se cere ca Turcia să NU mai facă parte din Organizație

merkel erdogan merkel

Rolf Mützenich, liderul grupului social-democrat (SPD) din Bundestag, a cerut vineri după-amiază, reexaminarea rolului Turciei în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, în contextul intervenţiei militare în Siria şi colaborării cu Rusia.

"Orice stat trebuie să se întrebe dacă poate şi vrea să fie membru NATO. Acest lucru este valabil şi pentru Turcia", a declarat Rolf Mützenich, citat de Funke Mediengruppe şi de Tagesschau.de.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

Rolf Mützenich a subliniat că statele membre NATO au obligaţia de a respecta anumite valori. "Invazia militară turcă în nordul Siriei nu este acoperită de argumentul autoapărării. Dubiile mele în legătură cu Turcia au crescut, în primul rând după achiziţionarea sistemelor antiaeriene din Rusia", a subliniat liderul SPD.

Rolf Mützenich i-a cerut secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, să analizeze dacă Turcia mai poate fi considerată un aliat de încredere. "Secretarul general NATO are o sarcină majoră. Trebuie să spună dacă mai este convins că Turcia este un aliat de încredere", a insistat Rolf Mützenich.

Citește și: Atenție! USR reacționează dur

Turcia a achiziţionat sisteme antiaeriene S-400 din Rusia, generând nemulţumirea Statelor Unite. În plus, Administraţia Recep Tayyip Erdogan a intervenit militar în nordul Siriei, împotriva grupurilor insurgente kurde. Uniunea Europeană şi NATO au criticat dur ofensiva militară turcă. Turcia a instituit o zonă de securitate în nordul Siriei împreună cu Rusia.

În urmă cu două săptămâni, fostul preşedinte francez François Hollande a propus suspendarea Turciei din Alianţa Nord-Atlantică din cauza intervenţiei militare turce în nordul Siriei.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.