Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO exclude intervenţii militare pentru a pune capăt instabilităţii în Africa

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri că este de preferat ca ţările partenere din Africa să fie ajutate să-şi amelioreze capacităţile de securitate în loc să fie desfăşurate ''ample operaţiuni militare'' pentru a face faţă instabilităţii cu care s-ar putea confrunta aceste state, transmite EFE, potrivit Agerpres.

''În sudul NATO se poate face mai mult, dar nu cred că marile operaţiuni militare sunt răspunsul la instabilitatea pe care o vedem în sud'', a apreciat Stoltenberg în timpul unei intervenţii în cadrul unei sesiuni comune a Comisiei de Afaceri Externe şi a Subcomisiei de Securitate şi Apărare din Parlamentul European.

Politicianul norvegian a făcut aceste remarci ca urmare a unor întrebări adresate de eurodeputaţi privind ameninţările care provin dinspre flancul sudic al Alianţei şi, mai concret, din regiunea Sahel.

''Cred că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să lucrăm cu parteneri precum Mauritania, precum Tunisia şi alţii, să creăm capacităţi, să-i formăm şi să-i ajutăm să-şi stabilizeze propriile ţări. Putem face mai mult decât atât. Şi aceasta a fost una dintre deciziile care au fost luate la Madrid'', a adăugat el.

Stoltenberg s-a referit la unul dintre rezultatele summitului aliaţilor de la Madrid, din 29 şi 30 iunie, la care au fost agreate noi pachete de ajutor pentru ca Mauritania şi Tunisia să-şi îmbunătăţească structurile de apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.