Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO: Exerciţii militare în Coridorul Suwalki din Polonia

Prensa Latina
NATO sigla

Forțe NATO au participat vineri la exerciții în nordul Poloniei, într-o zonă de o importanță crucială pentru securitatea flancului estic al Alianței.

Coridorul Suwalki, o zonă slab populată a teritoriului polonez situată între Belarus și enclava rusă Kaliningrad, are o importanță strategică, deoarece ocuparea sa de către Rusia ar izola statele baltice de restul NATO. Polonia și-a consolidat forțele armate ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia și intenționează să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB), informează Reuters, citată de Rador.

"Ca parte a acestor manevre, au existat exerciții care au fost formulate pe baza experienței noastre și a observării câmpului de luptă din Ucraina", a declarat ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak. "Știm ce metode folosește Rusia și ce metode de apărare sunt eficiente". La exercițiile TUMAK-22 participă 2.000 de soldați din forțele terestre și aeriene, a anunţat Ministerul Apărării polonez. Manevrele au implicat, de asemenea, peste 1.000 de piese de luptă și echipamente de sprijin logistic.

Defăşurate în zăpadă, exercițiile au inclus traversarea unui curs de apă și o debarcare. Lângă lacul Kepno, în apropierea satului Klusy, au izbucnit explozii când a început atacul simulat. "Ceea ce s-a întâmplat astăzi la lacul Kepno a făcut parte dintr-un exercițiu mai amplu, care se desfășoară de câteva săptămâni", a spus colonelul Tomasz Biedziak.

Exercițiul a implicat traversarea apei cu vehicule militare pe transportoare amfibii, în timp ce militarii americani din tancurile Abrams simulau urmărirea inamicului. Plafonul jos de nori a împiedicat aeronavele militare să participe la exerciţiile de la lacul Kepno.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.