Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO face apel la calm in Macedonia si cere o investigatie a confruntarilor

secretar nato

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat duminică un apel la reţinere în Macedonia şi a cerut o investigaţie transparentă asupra evenimentelor din oraşul Kumanovo, situat în nordul ţării, unde opt poliţişti şi 14 membri ai unui 'grup înarmat' au murit în confruntările din ultimele două zile, transmit Reuters şi AFP.

''Urmăresc cu mare îngrijorare evoluţiile de la Kumanovo. Este important ca toţi liderii politici şi ai comunităţilor să conlucreze pentru a restabili calmul şi a desfăşura o anchetă transparentă pentru a clarifica ce s-a întâmplat. Le cer tuturor să manifeste reţinere şi să evite orice viitoare escaladare, în interesul ţării şi al întregii regiuni'', a subliniat Jens Stoltenberg, într-un comunicat.

Opt poliţişti macedoneni şi 14 membri au unei grupări înarmate calificaţi drept 'terorişti' de autorităţi au fost ucişi în confruntările începute sâmbătă în oraşul Kumanovo, din nordul Macedoniei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne macedonean, Ivo Kotevski, a declarat într-o conferinţă de presă că 37 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul operaţiunii lansate sâmbătă la Kumanovo. El a precizat că nu există victime în rândul civililor.

Poliţia macedoneană a precizat că a acţionat pe baza unor informaţii referitoare la indivizi înarmaţi ''infiltraţi'', dintr-o ţară vecină (presa locală susţinând că este vorba de Kosovo, populată majoritar de etnici albanezi), care intenţionau să comită ''acte teroriste'' în Macedonia.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.