Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO îl sfidează pe Igor Dodon: Ce decizie CONTROVERSATĂ a luat

P24031-09a.jpg

Oficiul de legătura al NATO se va deschide în luna aprilie la Chişinău, a anunţat miercuri ministrul adjunct de externe al Republicii Moldova, Lilian Darie, într-o şedinţă de guvern, relatează Radio Chişinău, citat de Agerpres

Între timp, cartierul general al NATO a găsit persoana care va conduce Biroul Alianţei Nord-Atlantice din capitala Republicii Moldova. Este vorba despre actualul şef-adjunct al Oficiului de legătura NATO din Georgia, Kristina Baleisyte, o lituaniancă, a indicat ministrul adjunct.

Florin Iordache, declarații înainte de întâlnirea cu Sorin Grindeanu

În prezent, potrivit lui Lilian Darie, este în curs de desfăşurare procedura de acreditare a Biroului de informare NATO şi se caută un sediu. 

Acordul privind deschiderea Oficiului de legătura NATO la Chişinău a fost semnat de premierul Pavel Filip şi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, la 29 noiembrie la Bruxelles. În decembrie trecut, acest acord a fost ratificat de parlament şi promulgat de fostul preşedinte Nicolae Timofti. 

În cadrul vizitei de la începutul acestei săptămâni la Bruxelles, preşedintele moldovean Igor Dodon a calificat drept "inoportună" deschiderea Biroului NATO la Chişinău. "Considerăm că în această etapă, acest pas va duce la crearea unor impedimente în procesul de negocieri pe problema transnistreană. Am venit cu solicitarea să nu ne grăbim cu deschiderea oficiului. Dacă va fi luată o astfel de decizie, pentru că acordurile au fost deja promulgate, eu nu exclud că pe viitor vom reveni asupra acestui subiect', a declarat Dodon în conferinţa de presă comună cu secretarul adjunct al Alianţei, Rosei Gottemoeller. 

Aceasta a ţinut să-i explice liderului moldovean că oficiul preconizat să fie deschis la Chişinău nu este o bază militară, ci o misiune diplomatică redusă. Oficialul NATO a dat ca exemplu în acest sens oficiile Organizaţiei din alte capitale est-europene, precum Kiev, Moscova sau Tbilisi, potrivit Agora.md.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.