Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO, mutare strategică în Republica Moldova

NATO

În contextul crizei geopolitice din regiune, NATO pregăteşte  mutare strategică în Republica Moldova. Un oficiu al NATO ar putea fi deschis la Chişinău, subiectul fiind discutat joi de premierul Chiril Gaburici şi secretarul general adjunct al NATO pentru riscuri de securitate emergente, Sorin Ducaru, aflat într-o vizită în Republica Moldova.

'Premierul Chiril Gaburici şi ambasadorul Sorin Ducaru s-au arătat interesaţi în deschiderea, cât mai curând, a unui Oficiu de legătură al NATO la Chişinău, care să faciliteze dialogul şi cooperarea bilaterală în promovarea reformelor din sectorul de securitate şi apărare, dar şi implementarea proiectelor bilaterale', indică un comunicat al guvernului de la Chişinău, citat de Agerpres.

Un alt subiect al întrevederii a vizat elaborarea unei noi strategii de securitate naţională a Republicii Moldova, în contextul evoluţiilor din regiune. Premierul moldovean a subliniat că autorităţile de la Chişinău mizează pe sprijinul statelor membre NATO, la nivel de expertiză, în definitivarea acestei strategii.

La finalul întâlnirii, premierul Chiril Gaburici a reiterat invitaţia pentru secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, de a vizita Republica Moldova în această vară.

În cadrul vizitei sale la Chişinău, secretarul general adjunct al NATO pentru riscuri de securitate emergente, Sorin Ducaru, a mai purtat convorbiri cu preşedintele Nicolae Timofti şi cu ministrul de externe Natalia Gherman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.