Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO profețește un război de lungă durată în Ucraina: 'Deznodământul nu va fi prea apropiat!'

mircea geoana psro

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, reafirmă încrederea Alianţei că Ucraina poate câştiga războiul început de Rusia pe teritoriul ţării vecine, Geoană spunând că Ucraina "merită" să iasă învingătoare din acest război. Mircea Geoană susţine că în sudul şi estul Ucrainei progresul forţelor ruseşti este "minimal", iar obiectivele campaniei militare a Rusiei sunt "departe de a fi îndeplinite", relatează News.ro.

Întrebat fiind în cât timp crede că se va termina conflictul din Ucraina, Geoană a afirmat, la postul TV Digi24, că există mai mulţi factori care influenţează deznodământul, între care inclusiv starea de spirit a combatanţilor, el subliniind "moralul foarte scăzut” al trupelor ruse, însă arătând că nu subestimează capacitatea forţelor ruse.

"Dacă lucrurile vor trebui să meargă către un deznodământ, probabil că acesta nu va fi prea apropiat. Spun asta cu regret pentru că dorim cu toţii să vedem acest război încheindu-se şi suferinţele umane încetând, dar este foarte posibil ca acest război să continue şi vom continua să susţinem Ucraina pentru că poate câştiga acest război şi într-un fel merită să câştige acest război prin modul cum îşi apără suveranitatea, independenţa şi demnitatea ca stat european. (...) Noi credem că Federaţia Rusă va avea numai de pierdut din prelungirea acestui conflict”, a adăugat Mircea Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.