Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO, răspuns categoric pentru China: 'Ne consolidăm liniile frontale de apărare!'

www.ifri.org
NATO China

Alianţa Nord-Atlantică îşi va consolida poziţia în sensul descurajării militare şi apărării, ca reacţie la acţiunile "agresive" ale Rusiei, la ameninţările teroriste şi la "provocările" generate de China, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite MEDIAFAX.

"Statele membre au luat noi măsuri pentru intensificarea poziţiei NATO în sensul descurajării şi apărării. De la Summitul nostru istoric desfăşurat la Madrid, facem progrese bune pentru consolidarea liniilor frontale de apărare şi prin îmbunătăţirea planurilor de reacţie şi apărare. Aliaţii au stabilit noi criterii pentru planificarea apărării NATO. Acest lucru reflectă realitatea că trăim într-o lume mai periculoasă, cu un comportament mai agresiv al Rusiei, cu ameninţarea persistentă a terorismului şi cu provocările generate de China", a afirmat Jens Stoltenberg în conferinţa de presă organizată la finalul reuniunii miniştrilor Apărării, desfăşurată la Bruxelles, potrivit stenogramei declaraţiilor, vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

Modificări în următoarea perioadă

"Planificarea apărării NATO va genera modificări de capabilităţi în următorii ani şi va asigura că poziţia noastră pentru descurajare şi apărare va rămâne puternică şi credibilă", a precizat Stoltenberg, sublinind că miniştrii Apărării din ţările NATO au examinat şi modalităţile de suplimentare a capacităţilor industriale şi de refacere a stocurilor de armament şi muniţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.