Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO reafirmă angajamentul pentru susținerea reformelor din Ucraina

Jens Stoltenberg 1

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) îşi menţine angajamentul de a sprijini reformele din sectoarele securităţii şi al apărării în Ucraina, a declarat secretarul său general Jens Stoltenberg în raportul anual pentru 2018 publicat joi de Alianţă şi citat vineri de agenţia Xinhua, informează Agerpres.

Citește și: Lumea islamică a condamnat atacurile din Noua Zeelandă

Potrivit documentului, NATO a intensificat sprijinul politic şi practic pentru Ucraina din 2014 şi a reconfirmat acest angajament la summitul de la Bruxelles din iulie 2018, unde liderii NATO s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

În 2018, Alianţa a acordat Ucrainei asistenţă consultativă axată pe elaborarea şi implementarea legii-cadru privind securitatea naţională, precum şi ajutor pentru reabilitarea soldaţilor răniţi şi sprijin pentru instituţiile medicale.

În plus, NATO a oferit asistenţă personalului militar ucrainean suferind de afecţiuni psihologice provocate în timpul conflictului din Donbas, în estul Ucrainei, care a început în aprilie 2014.

Kievul a revocat în 2014 statutul de nealiniere al Ucrainei când autorităţile prooccidentale au venit la putere în ţară, deschizând calea pentru aderarea la blocurile militare.

Luna trecută, Kievul a adoptat amendamente constituţionale ce stipulează angajamentul Ucrainei de a se alătura NATO şi a stabilit obiectivul de a obţine Planul de acţiuni pentru pregătirea aderării la NATO cel târziu în 2023.

Planul de acţiuni pentru aderare este un program NATO ce oferă consultanţă, asistenţă şi sprijin practic adaptat nevoilor individuale ale ţărilor care doresc să adere la Alianţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.