Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO recunoaște că are probleme cu stocurile de muniție: 'Trebuie să le refacem pentru a ne asigura apărarea' / 'Ucrainenii au nevoie de mai mult'

Furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei este ''prioritară'' pentru statele membre ale NATO, întrucât ucrainenii au ''o nevoie urgentă'' de aceste sisteme pentru a face faţă bombardamentelor ruse, a afirmat miercuri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, transmit AFP şi Reuters, scrie AGERPRES.

''Unii aliaţi au livrat astfel de sisteme de apărare, dar ucrainenii au nevoie de mai mult. Ei au nevoie de diferite tipuri de apărare aeriană - cu rază scurtă, cu rază lungă, sisteme contra rachetelor balistice, rachete de croazieră, drone. Diferite sisteme pentru diferite sarcini'', a explicat Stoltenberg înaintea unei reuniuni a miniştrilor apărării din cele 30 de ţări membre ale NATO, la Bruxelles.

Germania a furnizat un sistem Iris-Ts, iar Statele Unite sistemul defensiv NASAMS.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut crearea unui ''scut'' antiaerian deasupra Ucrainei.

Potrivit lui Stoltenberg, o altă prioritate este ''refacerea stocurilor de armamente şi muniţii ale ţărilor Alianţei'', întrucât aceste stocuri ''s-au redus'' în urma livrărilor către Ucraina. ''Trebuie să le refacem pentru a ne asigura apărarea şi pentru a putea continua să sprijinim Ucraina'', a explicat el.

''Avem probleme serioase privind stocurile de muniţii'', a confirmat un reprezentant al NATO.

De asemenea, Jens Stoltenberg a promis să suplimenteze protecţia infrastructurii critice, afirmând că NATO deja şi-a dublat prezenţa în Marea Baltică şi Marea Nordului, la peste 30 de nave sprijinite de mijloace aeriene.

Înaltul oficial aliat a spus că, deşi NATO nu a văzut vreo schimbare în poziţia nucleară a Rusiei, Alianţa Nord-Atlantică este vigilentă şi va efectua săptămâna viitoare exerciţiul său anual de descurajare nucleară ('Steadfast Noon'), întrucât anularea acestuia din cauza războiului din Ucraina ar trimite un ''semnal foarte eronat''. ''Este un exerciţiu menit să garanteze că descurajarea noastră nucleară rămâne sigură, garantată şi eficientă'', a spus Jens Stoltenberg, care a accentuat că puterea militară a NATO este cea mai bună cale de a preveni orice escaladare a tensiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.