Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general NATO: Regina Elisabeta a II-a a avut un 'interes personal puternic' pentru securitatea transatlantică

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reamintit vineri ''puternicul interes personal'' al reginei Elisabeta a II-a pentru securitatea transatlantică, în timp ce drapelele statelor membre de la sediul Alianţei din Bruxelles au fost coborâte în bernă în onoarea suveranei defuncte, potrivit Agerpres.

''Îmi voi aminti mereu de înţelepciunea, căldura şi interesul său personal puternic pentru securitatea transatlantică", a declarat Stoltenberg în timpul unei conferinţe de presă cu secretarul de stat american Antony Blinken, la Bruxelles, relatează EFE.

Politicianul norvegian a transmis, de asemenea, ''sincere condoleanţe regelui Charles al III-lea, familiei regale şi poporului aliaţilor noştri, Regatul Unit şi Canada'', a căror regină era Elisabeta a II-a.

Elisabeta a II-a, a subliniat el, a fost "un susţinător puternic al Alianţei noastre transatlantice, al forţelor noastre armate şi al valorilor noastre".

Ea "s-a întâlnit şi a lucrat cu fiecare secretar general al NATO de la înfiinţarea NATO. Ea a vizitat sediul NATO şi i-a primit pe liderii NATO la Palatul Buckingham'', a reamintit el, menţionând că vineri drapelele Alianţei şi ale celor 30 de state membre sunt arborate în bernă la sediul organizaţiei transatlantice pentru a aduce un omagiu Reginei.

La rândul său, Blinken a dorit să "aducă un omagiu vieţii cu adevărat extraordinare" a Elisabetei a II-a şi a amintit că, la împlinirea a douăzeci şi unu de ani, prinţesa de atunci s-a angajat "să îşi dedice viaţa în slujba poporului din Commonwealth".

''Timp de peste 70 de ani, o perioadă în care Marea Britanie şi lumea au fost martorele unor schimbări fără precedent, Regina a făcut exact acest lucru, întruchipând în acelaşi timp un sentiment de stabilitate şi continuitate în vremuri turbulente. Ea a fost o forţă puternică şi unificatoare, o sursă de confort şi rezistenţă pentru milioane de oameni din toate categoriile sociale'', a comentat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.