Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO şi Rusia vor să detensioneze criza ucraineană

ucraina

NATO a avut joi discuţii cu Rusia pe probleme de reducere a riscurilor şi de transparenţă, cu scopul detensionării situaţiei provocate de criza ucraineană, relatează AFP.

'În cadrul continuării dialogului nostru cu Rusia, secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, s-a întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse (la NATO) Alexander Gruşko', a precizat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Citește și: Hollande şi Merkel vor ''o agendă'' pentru o Uniune zguduită de Brexit

'Cei doi oficiali au discutat despre mijloacele de creştere a transparenţei şi despre reducerea riscurilor', se afirmă în document.

Liderii ţărilor membre NATO au ajuns la un acord în iulie, la summitul de la Varşovia, în legătură cu principiul unei prezenţe sporite a Alianţei în statele baltice (Lituania, Letonia, Estonia) şi în Polonia, pentru a asigura sprijin acestor ţări din fostul bloc sovietic, aflate la graniţa cu Rusia, în faţa unei eventuale agresiuni din partea Moscovei.

Alexander Vershbow i-a spus lui Alexander Gruşko că NATO este dispusă să continue dialogul, fără însă să-şi schimbe politica faţă de Moscova, se precizează în comunicatul Alianţei.

'Cooperarea noastră în plan practic rămâne în suspans din cauza acţiunilor agresive ale Rusiei în Ucraina. În acelaşi timp, noi am decis să lăsăm deschisă calea dialogului politic', a afirmat oficialul NATO.

Comunicatul de presă precizează de asemenea că 'secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, doreşte să discute aceste probleme şi paşii care urmează cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un viitor apropiat'.

La începutul lunii august, NATO a declarat că urmăreşte 'îndeaproape şi cu îngrijorare' o nouă escaladare a tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, după ce serviciile de informaţii ruse au acuzat Kievul că ar fi pregătit 'atentate' în Crimeea, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.