Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO simulează un posibil atac aerian rusesc în România: peste 20 de aeronave de luptă participă la exercițiu

avioane mig-29 slovacia

Peste 20 de aeronave din șapte state membre ale NATO, precum și sisteme de supraveghere aeriană și apărare cu baza la sol participă joi, în spațiul aerian al României, la un exercițiu comun de vigilență întărită (enhanced Vigilance Activities - eVA) condus de Comandamentul Aerian Aliat din Germania.

În cadrul exercițiului, organizat în conformitate cu legislația și standardele internaționale în vigoare, aeronave de luptă, de realimentare în aer și de avertizare timpurie, dirijate de controlori în zona finală de atac integrat (Joint Terminal Attack Controllers - JTAC), vor simula scoaterea din luptă a apărării aeriene a unui potențial adversar, anunță MApN, transmite Mediafax.

Potrivit sursei citate, scopul exercițiului este de a demonstra capacitatea NATO de planificare, coordonare și executare a unei misiuni complexe, multinaționale de securizare a spațiul aerian al Alianței în situația oricărui tip de amenințări sau atac asupra teritoriului aliat.

Pe timpul desfășurării exercițiului, aeronave de luptă românești și aliate vor zbura la joasă înălțime, între orele 13.00-14.00, în zona localităților Mihail Kogălniceanu și Capu Midia din județul Constanța.

Cea mai apropiată țară care ar putea să atace România este Rusia, chiar dacă în comunicatul MApN nu este menționat acest lucru, iar oficialii se feresc să menționeze explicit cine ar putea să fie „potențialul adversar”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.