Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și colegele din NATO anunță SUA că sunt de partea lor, după noile sancțiuni aplicate Rusiei: Moscova a anunțat o reacție pe măsură

NATO

Statele membre NATO şi-au anunţat joi sprijinul faţă de decizia Washingtonului de a sancţiona financiar Rusia şi de a expulza zece diplomaţi ruşi, transmite AFP.

'Statele NATO îşi exprimă sprijinul şi solidaritatea faţă de Aliatul lor, Statele Unite, după anunţarea unor măsuri destinate să răspundă activităţilor destabilizatoare ale Rusiei', a transmis Alianţa într-un comunicat.

Citește și: Războiul SUA-Rusia în etapa pe diplomați: Washingtonul expulzează zece oficiali ruși și anunță noi sancțiuni

'Aliaţii iau măsuri la nivel individual şi colectiv în scopul de a întări securitatea colectivă a Alianţei', precizează comunicatul citat de agerpres.ro.

În text, NATO acuză Rusia că 'face dovadă în mod repetat de un comportament destabilizator, mai ales prin încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi a Georgiei şi prin a continua să încalce, să nu onoreze şi să ocolească numeroase obligaţii şi angajamente internaţionale'.

Citește și: ULTIMA ORĂ Rusia reacționează: Ambasadorul american a fost chemat la ordine de Moscova

Administraţia Joe Biden a anunţat joi o serie de sancţiuni financiare împotriva Rusiei şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi, drept răspuns la o serie de atacuri cibernetice şi la ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2020, acţiuni atribuite Moscovei.

Preşedintele SUA a semnat un decret care va permite pedepsirea din nou a Rusiei, de manieră să producă "consecinţe strategice şi economice (...) dacă ea continuă sau favorizează o escaladare a acţiunilor sale de destabilizare internaţională", a avertizat Casa Albă într-un comunicat.

Aliaţii au chemat joi Rusia 'să înceteze imediat' comportamentul destabilizator şi să se conformeze obligaţiilor sale internaţionale, la fel cum Aliaţii le respectă pe ale lor, inclusiv acordurile şi angajamentele ce există în materie de control al armamentelor, de dezarmare şi de neproliferare.

Ei cer, de asemenea, Moscovei 'să pună capăt provocărilor şi să procedeze imediat la o dezescaladare a tensiunilor la frontierele Ucrainei, precum şi în Crimeea, (un) teritoriu ce a fost anexat ilegal'.

Răspunsul NATO în încercarea de evitare a unui conflict între Ucraina şi Rusia a fost abordat, marţi şi miercuri, în cursul discuţiilor pe care secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi şeful Pentagonului, Lloyd Austin, le-au avut cu omologii lor din celelalte 29 de state membre ale Alianţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.