Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naturalistul britanic David Attenborough asigură că 'o revoluţie industrială sustenabilă este esenţială'

bbc.com
David Attenborough naturalist

Naturalistul britanic David Attenborough a declarat luni, la inaugurarea Conferinţei ONU privind clima COP26 de la Glasgow, că "o nouă revoluţie industrială sustenabilă este esenţială", întrucât "concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la 414 părţi pe milion (ppm)", o cifră care "defineşte criza climatică" şi vorbeşte, prin urmare, "despre relaţia noastră cu natura", relatează EFE.

"Clima stabilă şi cu anotimpuri predictibile care a permis dezvoltarea civilizaţiei umane este în pericol", din cauza abuzului de combustibili fosili şi distrugerii naturii", a avertizat Attenborough, în timpul intervenţiei sale la summitul de la Glasgow.

Potrivit naturalistului britanic, "stabilitatea de care depindem se rupe" şi este vorba de o istorie a inegalităţilor, deoarece cei care au contribuit cel mai puţin la criza climatică sunt şi "cei mai afectaţi", deşi până la urmă "toţi vor simţi impactul".

"Pentru a menţine obiectivul creşterii temperaturii cu 1,5 grade, trebuie să captăm miliarde de tone de dioxid carbon din atmosferă în următorul deceniu; o nouă revoluţie sustenabilă este esenţială şi deja a început", a subliniat el.

Pentru aceasta, a continuat Attenborough, "trebuie cu toţii să învăţăm să o obţinem şi să nu lăsăm pe nimeni în urmă", cu scopul de a crea "o lume mai echitabilă".

Pe viitor, cei care vor vorbi despre COP26 se vor întreba dacă a servit la ceva, pentru că, a adăugat el, "dacă suntem capabili să destabilizăm planeta, suntem şi capabili să o salvăm". "Pentru asta lumea este cu ochii pe voi şi de aceea sunteţi aici", a încheiat Attenborough, relatează Agerpres.ro.

Aproximativ 120 de şefi de stat şi de guvern s-au reunit în Centrul de convenţii din Glasgow cu prilejul deschiderii oficiale a Conferinţei ONU privind schimbările climatice, inaugurată de premierul britanic, Boris Johnson, de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, de prinţul Charles al Marii Britanii şi de naturalistul David Attenborough.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.