Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava ambulanță Ocean Viking salvează 46 de persoane în largul coastei Libiei - Video

Arte.tv
Ocean Viking migranti mediterana

Ocean Viking, o navă ambulanţă închiriată de SOS Méditerranée, a salvat vineri în largul coastei Libiei 46 de persoane aflate în dificultate care încercau să ajungă în Europa cu o barcă din fibră de sticlă, a anunţat pe Twitter ONG-ul umanitar bazat cu sediul la Marsilia, notează AFP, citat de Agerpres.

"Patru femei singure, o fetiţă de 4 ani călătorind cu tatăl ei şi peste 10 minori neînsoţiţi se numără printre supravieţuitorii" luaţi în grijă de echipele SOS Méditerranée şi Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii la bordul Ocean Viking, a adăugat ONG-ul pe Twitter.

"Aceste persoane provin în principal din Eritreea, Etiopia şi Sudan", a continuat SOS Méditerranée.

Mediterana Centrală este cea mai periculoasă rută de migraţie din lume, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Agenţia ONU estimează că de la începutul anului 2023, au dispărut în această zonă 1.728 de migranţi, faţă de 1.417 în întreg anul 2022.

În iunie, un naufragiu prezentat ca fiind unul dintre cele mai grave implicând migranţi în Mediterana, a făcut cel puţin 82 de morţi, dar în estul Mediteranei. Organizaţia Mondială pentru Migraţie şi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi estimează că pe trauler se aflau între 400 şi 750 de pasageri, printre care femei şi copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.