Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navă avariată în Mediterana - Polițiștii români au salvat 147 de persoane

Agerpres
Frontex mare migranti

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au salvat 147 de persoane care se aflau pe un yaht avariat din Marea Mediterană. Polițiștii români se aflau în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Thermis 2022” sub egida Agenţiei Frontex.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră, marți, 27 septembrie, autorităţile italiene au declanşat o operaţiune SAR („search and rescue”- căutare şi salvare) în apele teritoriale, în cadrul căreia, alături de alte trei nave de patrulare italiene, a participat şi nava de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în cadrul operaţiunii „Thermis 2022”.

Pe tot parcursul nopţii de marți spre miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu polițiștii italieni au ajutat persoanele aflate la bordul ambarcaţiunii de agrement avariate, iar în urma intervenţiei salvatoare au fost recuperate aproximativ 400 de persoane, printre care familii, femei însărcinate şi copii minori.

La bordul navei românești au fost transbordate 147 de persoane, celelalte trei nave de patrulare italiene implicate în operaţiunea de salvare au preluat celelalte grupuri de persoane aflate la bordul yacht-ului.

Condiţiile meteo nefavorabile au făcut dificilă operaţiunea de salvare care s-a încheiat miercuri dimineața, toate persoanele fiind duse în siguranţă în porturile Crotone şi Roccellese pentru cazare temporară şi demararea procedurilor specifice în astfel de situaţii.

La finalizarea acţiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.