Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navă-cargo cu marfă din Rusia, reţinută în portul german Rostock

wikipedia.org
vas cargo

Autorităţile vamale germane au reţinut o navă-cargo care a sosit din Rusia în portul german Rostock, de la Marea Baltică, din cauza unor suspiciuni cu privire la încărcătura navei, au anunţat marţi autorităţile citate de dpa, notează Agerpres.

Nava, un cargo lung de 193 de metri, sosise în port pe 4 martie pentru reparaţii din cauza unor probleme tehnice la elice, probabil cauzate de deplasarea prin ape îngheţate, au menţionat autorităţile germane.

Oficialii vamali germani au subliniat însă că încărcătura navei, ca toate mărfurile aduse în Uniunea Europeană, este supusă rigorilor de supraveghere şi inspecţie şi se aplică totodată, susţin oficialii vamali, restricţii asupra comerţului exterior impuse în cadrul sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

"Ca urmare a mărfurilor sancţionate de UE aflate la bord, nava a primit ordin de reţinere în vamă. Părăsirea portului este aşadar interzisă", a anunţat marţi administraţia portului Rostock.

Oficialii vamali au declarat că ancheta asupra navei este în curs de desfăşurare şi nu au oferit detalii despre marfa aflată la bord.

Nava operează sub pavilionul Insulelor Marshall, ţară insulară din Oceanul Pacific şi loc de înregistrare popular pentru armatori.

Potrivit unei informaţii din ziarul Ostsee-Zeitung, nava era în drum spre Statele Unite şi este încărcată cu lemn de mesteacăn, precum şi cu uraniu îmbogăţit pentru centralele nucleare din SUA, printre altele.

Ziarul a menţionat că informaţiile sale au fost confirmate de mai multe surse neidentificate şi a estimat valoarea încărcăturii la aproximativ 40 de milioane de euro.

Nava respectivă este listată în flota unei companii de transport maritim care deţine sucursale şi birouri în Canada, Statele Unite, în oraşul rus Sankt Petersburg, precum şi portul ucrainean Odesa, printre altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.