Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navă din China, reținută în Malaezia pentru distrugerea unor epave din al doilea război mondial

Freepik.com
steag Malaezia

Autoritățile din Malaezia au reținut o navă din China într-un caz de posibilă distrugere a unor epave britanice din al doilea război mondial, potrivit Reuters.

Autoritățile maritime din Malaezia au anunțat luni că pe o navă înregistrată în China, reținută în weekend pentru că a ancorat fără permisiune, au fost găsite proiectile de tun despre care se crede că provin din cel de-al Doilea Război Mondial.

Tot în luna mai au apărut informații potrivit cărora căutătorii de fier vechi au vizat două epave britanice din largul coastelor Malaeziei. Este vorba despre HMS Prince of Wales și HMS Repulse care au fost scufundate de torpilele japoneze în 1941, la doar trei zile după atacul de la Pearl Harbor din Hawaii, scrie Mediafax.

O navă înregistrată în Fuzhou, China, care transporta 32 de membri ai echipajului, nu a reușit să prezinte permisele de ancorare în timpul unei inspecții de rutină în apele din sudul statului Johor din Malaezia, a anunțat Agenția malaeziană de aplicare a legislației maritime (MMEA). În urma unor verificări suplimentare, autoritățile au găsit pe navă fier vechi și proiectile de tun.

Autoritățile cred că proiectilele au fost luate de pe HMS Prince of Wales, au declarat reprezentanții MMEA, adăugând că lucrează cu Departamentul Patrimoniului Național din Malaezia și cu alte agenții pentru a identifica muniția găsită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.