Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au reluat lucrările la gazoductul ”Nord Stream-2” în apele Germaniei

karadeniz-press.ro
gazoduct

Nava ”Fortuna” a reluat lucrările de așezare a conductei ”Nord Stream-2” în apele Germaniei, a anunțat agenția DPA, citând operatorul Nord Stream 2 AG, relatează Lenta.ru.

După cum a precizat compania Nord Stream 2 AG, ”Fortuna” acționează în conformitate cu aprobările în vigoare și cu declarațiile făcute de autorități.

La 17 mai, Oficiul Federal pentru Navigație și Gidrografie al Germaniei a autorizat așezarea conductelor pentru gazoductul ”Nord Stream-2” pe fundul mării, în apele teritoriale ale Germaniei.

Este vorba despre amplasarea conductelor pe o porțiune de doi kilometri din zona economică exclusivă a Germaniei, operațiune ce se efectuează cu ajutorul navelor cu sistem de poziționare cu ancoră, cu care este echipă inclusiv nava ”Fortuna”.

Lucrările de construcție la gazoductul ”Nord Stream-2” au fost oprite în decembrie 2019 din cauza sancțiunilor impuse de Washington. În februarie 2021, ”Fortuna” a reluat operațiunea de așezare a conductelor în apele daneze.

Lucrările la această secțiune ar fi trebuit finalizate în aprilie, astfel încât gazoductul să fie terminat spre sfârșitul anului. Anterior, din cauza sancțiunilor americane, la colaborarea cu Nord Stream 2 AG au renunțat cel puțin 18 companii europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.