Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava organizației spaniole Proactiva Open Arms, cu 60 de refugiați la bord, a ajuns în Barcelona, după ce autoritățile italiene i-au refuzat acostarea

NBC News
refugiati

Nava ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms, cu 60 de migranţi la bord salvaţi în largul Libiei, a sosit miercuri în portul din Barcelona, după ce autorităţile italiene au refuzat acostarea sa, relatează AFP, informează Agerpres.

Nava Open Arms a acostat în Spania la două săptămâni şi jumătate după sosirea navei Aquarius cu 630 de migranţi în portul din Valencia pe 17 iunie, după ce timp de o săptămână s-a aflat în centrul tensiunilor din Europa asupra politicii migratorii.

După o călătorie de patru zile pe Marea Mediterană, cei 60 de migranţi - 50 de bărbaţi, 5 femei şi 5 minori, dintre care 3 neînsoţiţi - vor fi examinaţi la bord de trei echipe ale Crucii Roşii, a declarat un oficial catalan. Ei vor fi apoi coborâţi de pe navă şi identificaţi de autorităţi înainte de a fi transferaţi în centre de primire.

Vezi și: Președintele Franței lansează un avertisment pentru liderii Uniunii Europene în legătură cu centrele de migranți din Africa

După ce a primit nava Aquarius la jumătatea lunii iunie, noul guvern socialist spaniol condus de Pedro Sanchez a acceptat să deschidă portul din Barcelona pentru migranţii de pe nava organizaţiei Proactiva Open Arms, după ce autorităţile italiene au refuzat primirea acestora.

Săptămâna trecută, nava ONG-ului german Lifeline a acostat în Malta cu 233 de migranţi la bord după o călătorie de o săptămână.

După săptămâni de tensiuni, liderii statelor UE au ajuns vinerea trecută la un compromis care propune crearea unor "platforme de debarcare" pentru migranţi în afara Uniunii Europene pentru a descuraja astfel traversarea Mediteranei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.