Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava plină cu cereale din Ucraina ajunge în Turcia prin coridorul umanitar din Marea Neagră

Profimedia
cereale grau port

Nava „Resilient Africa", aflată sub pavilion Palau, a ajuns joi în strâmtoarea Bosfor din Turcia, potrivit Reuters. Aceasta este prima navă încărcată cu cereale din Ucraina care a intrat și a ieșit din Marea Neagră folosind un coridor umanitar organizat de ucraineni.

Nava a plecat din portul ucrainean Ciornomorsk săptămâna aceasta cu 3.000 de tone de cereale, au anunțat autoritățile de la Kiev, potrivit mediafax.

Luna trecută, Ucraina a anunțat organizarea unui „coridor umanitar" pentru a elibera navele blocate în porturile ucrainene de la începutul războiului. De asemenea, ucrainenii evită blocada instituită de ruși după renunțarea la acordul privind cerealele.

O altă navă, care se numește „Aroyat", aflată tot sub pavilion Palau, va parcurge același traseu. Echipajul celor două nave este format din marinari din Ucraina, Turcia, Azerbaidjan și Egipt. Navele vor livra cerealele în Egipt și Israel, potrivit Ministerului Agriculturii din Ucraina.

Vapoarele folosesc coridorul care trece pe lângă coasta vestică a Mării Negre, în apropiere de România și Bulgaria. Acest lucru reprezintă un test al capacității Ucrainei de a redeschide rutele de transport maritim. În ultimele luni, rușii au lansat numeroase atacuri cu drone și rachete asupra infrastructurii portuare din Ucraina, atât de la Marea Neagră, cât și de la Dunăre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.