Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navă sub pavilion tanzanian ce transporta materiale folosite la fabricarea de explozibili a fost capturată de autoritățile elene

alerta

Autorităţile greceşti au capturat o navă sub pavilion tanzanian ce se îndrepta spre Libia şi care transporta materiale folosite la fabricarea de explozibili, a anunţat miercuri paza de coastă, citată de Reuters. Nava a fost reperată sâmbătă navigând în apropiere de insula grecească Creta. Autorităţile au descoperit 29 de containere cu materiale, inclusiv nitrat de amoniu, detonatoare şi 11 recipiente cu gaz petrolier lichefiat, conform Agerpres.

''Materialele se îndreptau spre Libia'', a declarat presei contraamiralul Ioannis Argiriou, precizând că ele ar putea fi folosite ''pentru toate tipurile de activităţi, de la fabricarea de bombe până la acte de terorism''.

Începând din 2011, ca urmare a embargourilor asupra armelor impuse de către Uniunea Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite, sunt interzise vânzarea, aprovizionarea sau transferul de arme către Libia.

Potrivit documentelor de transport, nava fusese încărcată în porturile turceşti Mersin şi Iskenderum şi avea ca destinaţie statele Djiboti şi Oman. Dar paza de coastă a constatat, după o investigaţie preliminară, că proprietarul navei i-a ordonat căpitanului să navigheze către portul libian Misrata pentru a descărca şi a preda întreaga marfă. Cei opt membri ai echipajului navei au fost arestaţi şi urmează să compară joi în faţa unui procuror.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.