Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navă sub pavilion tanzanian, reţinută de grănicerii ucraineni

gheata dunare

O navă sub pavilion tanzanian a fost reţinută, în noaptea de miercuri spre joi, de grănicerii ucraineni, pilotul român aflat la bordul acesteia ajungând pe malul românesc al Dunării. "Situaţia este gestionată de grănicerii ucraineni, iar incidentul a avut loc în ape internaţionale", a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Alexandru Ion.

Nava sub pavilion tanzanian a intrat pe canalul Sulina în urmă cu aproape cinci zile şi se pare că în timpul navigării pe Marea Neagră ar fi intrat fără accept în apele teritoriale ucrainene. În noaptea de miercuri spre joi, nava a fost trasă la malul ucrainean al Dunării, iar pilotul român care, potrivit prevederilor Regulamentului de navigaţie pe Dunăre, avea obligaţia să fie la bordul vasului în timp ce tranzita zona, a fost adus pe malul românesc al fluviului de o navă a Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galaţi.

Regulamentul de navigaţie pe Dunăre interzice navelor maritime şi fluvio-maritime să navigheze în sectorul maritim al Dunării de Jos de la gura canalului Sulina până în portul Brăila fără a avea la bord un pilot al AFDJ sau un pilot autorizat de această instituţie să exercite pilotajul în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.