Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naval Group, pe lista scurtă a Olandei pentru a construi viitoarea generație de submarine

Naval Group
submarin naval group

Ministerul Olandez al Apărării a selectat Naval Grup, lider european în construcția de nave militare, pentru a intra în următoarea fază în procesul de selecție a programului de înlocuire a submarinelor, se arată într-un comunicat al companiei franceze.

Potrivit comunicatului citat, Naval Grup așteaptă cu nerăbdare să încheie o cooperare tehnică aprofundată cu Ministerul Olandez al Apărării pentru faza de proiectare. Compania crede cu tărie că profilul operațional prevăzut este în concordanță cu capabilitățile submarinului de tip Barracuda.

Această nouă fază va permite trecerea de la procesul de proiectare la o soluție industrială completă, optimizând capacitățile operaționale și tehnice, prin implicarea pe termen lung a industriei olandeze.

Naval Group și Royal IHC, gata pentru viitoarele etape industriale

Cu o experientă dovedită în transfer tehnologic și cooperare industrială, Naval Group a format deja un parteneriat puternic cu Royal IHC, o companie specializată în integrarea sistemelor complexe. Pentru a asigura autonomia olandeză în timpul ciclului de viață al submarinelor, Naval Group va coopta în acest program numeroși parteneri industriali și institute de cercetare, care vor fi implicați în fiecare decizie majoră din etapa de proiectare.

Dave Vander Heyde, CEO Royal IHC a declarat: „Construirea unei mari alianțe cu industria și institutele de cercetare din Olanda este esențială pentru consolidarea bazei tehnologice și industriale a apărării olandeze. Prin transferul tehnologic de la Naval Group către Ministerul Olandez al Apărării, Royal IHC și alți parteneri, Regatul Țărilor de de Jos va putea să își îndeplinească sarcinile de bază în mod autonom. Așteptăm cu nerăbdare să intensificăm cooperarea cu Naval Group și invităm alte companii olandeze să se alăture!”.

În România, Naval Group și Șantierul Naval Constanța au câștigat contractul lansat de Ministerul Apărării Naționale pentru modernizarea Marinei Române cu patru corvete, printr-o ofertă care a inclus cea mai performantă tehnologie militară, testată în situații reale de luptă pe mare, la cel mai competitiv preț.

Corveta Gowind 2500 este una din cele mai apreciate platforme la nivel mondial pentru că oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, integrate prin sistemul de management al luptei de ultimă generație - SETIS.

Naval Group are în prezent contracte în derulare pentru furnizarea de corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Recent, Naval Group a câștigat licitații în Australia, Belgia și Olanda. Australia a selectat Naval Group pentru construcția de submarine în cadrul unui contract istoric de peste 34 de miliarde de dolari. De asemenea, Belgia a ales un consorțiu condus de Naval Group pentru construirea a 12 vânătoare de mine.

Naval Group este prezentă în 18 tări pe patru continente și este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave de ultimă generație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.