Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nave de război americane și canadiene au navigat săptămâna trecută prin strâmtoarea Taiwan

ABC News
Taiwan

O navă de război americană și una canadiană au navigat prin strâmtoarea Taiwan la sfârșitul săptămânii trecute, a anunțat duminică armata americană, într-un moment de tensiune crescută între Beijing și Taipei, scrie Reuters preluat de mediafax.

"Distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke USS Dewey (DDG 105) a efectuat un tranzit prin strâmtoarea Taiwan în cooperare cu fregata din clasa Halifax a Marinei Regale Canadiene (RCN), HMCS Winnipeg, în perioada 14-15 octombrie 2021", a anunțat armata.

"Tranzitul lui Dewey și Winnipeg prin Strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul Statelor Unite și al aliaților și partenerilor noștri față de un Indo-Pacific liber și deschis".

Militari chinezi au efectuat exerciţii în care au simulat operaţiuni de asalt într-o provincie situată foarte aproape de Taiwan, în contextul tensiunilor din ultimele săptămâni.China a trimis sute de avioane militare, la începutul lunii octombrie, în spaţiul aerian al Taiwanului. Administraţia de la Beijing consideră Taiwanul teritoriu chinez şi a avertizat că ar putea utiliza forţa militară pentru menţinerea suveranităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.