Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navele de pasageri 'Lacu Sărat' şi 'Chira Chiralina' şi-au reluat cursele de agrement pe Dunăre

urbanizehub.ro
giurgiu dunare

Navele de pasageri "Lacu Sărat" şi "Chira Chiralina", destinate transportului de persoane în regim de agrement, şi-au reluat cursele pe Dunăre, sistate temporar din lipsă de personal autorizat, potrivit informaţiilor făcute publice de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

"Am reuşit să încheiem contract cu jumătate de normă pentru timonier şi căpitan şi am reluat cursele de agrement pe Dunăre cu navele de pasageri Lacu Sărat şi Chira Chiralina. Este foarte greu să găsim personal autorizat pentru aceste nave, având în vedere că salariile din sistemul public sunt cu mult mai mici decât cele din mediul privat", a explicat Marian Dragomir.

Plimbările pe Dunăre cu navele "Lacu Sărat" şi "Chira Chiralina" se fac pe sub Podul Suspendat peste Dunăre, care constituie principalul punct de atracţie pentru pasageri, potrivit Agerpres.

Nava "Lacu Sărat" poate transporta maxim 90 de pasageri, iar "Chira Chiralina, maxim 25 de persoane. Înscrierile se fac de luni până joi, între orele 8,30 şi 16,30, iar vineri între orele 8,30 şi 12,00, iar condiţia pentru plecare în călătorie este ca navele să atingă numărul minim de pasageri.

Nava de pasageri "Lacu Sărat" a fost construită în anul 1990, în Şantierul Naval Brăila, şi se află în administrarea Serviciului de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară Brăila, serviciu public din cadrul Consiliului Local Municipal Brăila. Deşi reparaţiile au fost finalizate în 2019, nava nu a putut circula în anul 2020, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, iar anul trecut a circulat cu număr redus de pasageri.

Nava "Chira Chiralina" a fost construită cu fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, valoarea totală de realizare a şalupei fiind de 975.000 lei, dintre care 907.500 lei reprezintă fonduri europene, iar 67.000 lei contribuţia Primăriei Brăila, de la bugetul local. Nava are o lungime de 16 metri şi a fost lansată la apă în iunie 2020. Şalupa a fost botezată "Chira Chiralina" în amintirea "femeii simbol" a Brăilei, făcută celebră de Panait Istrati în operele sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.