Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navele Gărzii de Coastă din Filipine, SUA și Japonia participă, în premieră, la un exercițiu comun în Marea Chinei de Sud

evz.ro
marea chinei de sud

Navele Gărzii de Coastă din Filipine, SUA și Japonia vor participa, în premieră, la un exercițiu comun în Marea Chinei de Sud.

Exercițiul se va desfășura în perioada 1-7 iunie în apele din largul provinciei filipineze Bataan. Manevrele vor fi organizate la inițiativa SUA și a Japoniei, iar Australia se va alătura în calitate de observator, a declarat luni purtătorul de cuvânt al pazei de coastă filipineze, Armand Balilo, scrie Mediafax.

Patru nave filipineze și câte una din SUA și Japonia vor participa la exercițiile care au scopul să îmbunătățească colaborarea în materie de căutare și salvare și aplicarea legii, a mai spus Balilo, potrivit Reuters. Balilo a mai dezvăluit că în timpul exercițiului vor fi simulate atacul unor pirați și interceptarea unei nave care transportă arme de distrugere în masă.

Relațiii dintre China și Filipine s-au stricat după ce Ferdinand Marcos Jr. a preluat anul trecut funcția de președinte al statului filipinez. Acesta s-a apropiat de SUA și a acuzat China de activități agresive în Marea Chinei de Sud, o zonă vastă pe care Beijingul o revendică ca fiind teritoriul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.