Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navele Mistral: Preşedintele François Hollande va lua o decizie "în următoarele săptămâni"

nava-de-razboi-Mistral

Preşedintele francez, François Hollande, a declarat luni, în cursul unui dineu cu jurnalişti acreditaţi la Palatul Elysee, că "în următoarele săptămâni" va lua o decizie referitoare la livrarea către Rusia a navelor Mistral, transmite AFP. 

"Suntem supuşi unor obligaţii contractuale", a reamintit François Hollande în legătură cu livrarea către Rusia a celor două nave de proiecţie şi comandament (BPC), suspendată din cauza crizei ucrainene. 

"Suntem implicaţi în această discuţie care se prelungeşte (cu Rusia) şi care va duce neapărat la o decizie pe care va trebui să o iau şi pe care o voi lua în următoarele săptămâni", a anunţat şeful statului francez. 

Prima dintre cele două nave de asalt port-elicopter de tip Mistral, Vladivostok, trebuia livrată Moscovei la jumătatea lui noiembrie 2014, în timp ce a doua, Sevastopol, ar urma să fie livrată Rusiei teoretic în toamna lui 2015. 

Parisul a anunţat la sfârşitul lui noiembrie amânarea "până la noi ordine" a livrării navei Vladivostok, invocând rolul Rusiei în conflictul din Ucraina. 

Situaţia s-a deteriorat însă şi Franţa studiază în prezent diferite opţiuni posibile cu privire la soarta celor două nave militare. 

Potrivit presei de la Moscova, Franţa i-ar fi propus Rusiei să rezilieze oficial contractul privind livrarea vasele Mistral, rambursând cele 785 de milioane de euro încasate, cu condiţia să poată exporta navele. 

Vânzarea către Rusia a două portelicoptere de tip Mistral, încheiată în 2011, în timpul preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy, a fost evaluată la suma de 1,2 miliarde de euro. Aceste bastimente sunt nave de război polivalente care pot transporta elicoptere, tancuri sau găzdui la bord un stat-major.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.