Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NBA a amânat loteria prealabilă Draftului din cauza pandemiei

www.agerpres.ro
NBA

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anunţat, vineri, amânarea Draft Lottery şi a Draft Combine, prevăzute iniţial în luna mai, două etape prealabile Draftului 2020 (selecţia tinerilor jucători), a cărui desfăşurare programată pe 25 iunie la Brooklyn este ameninţată de pandemia de coronavirus, informează AFP potrivit Agerpres.

"Draft Lottery 2020 şi Draft Combine 2020, ce urmau să aibă loc pe 19 şi 21 mai la Chicago, au fost amânate", a transmis instanţa fără alte precizări.

Cu ocazia Draft Lottery, cele 30 de francize îşi cunosc clasamentul pentru alegerea celor mai buni jucători proveniţi de la universităţile americane sau de peste hotare, menit să-şi întărească efectivele. Acest clasament depinde în mare măsură de cel pe care l-au avut echipele la finele sezonului regulat neîncheiat din cauza coronavirusului. Cele 14 echipe care nu s-au calificat pentru faza playoff îşi vor vedea atribuite primele 14 alegeri la această loterie, iar celelelalte 16 următoarele.

Franciza care prezintă cel mai slab bilanţ are 250 de şanse din 1000 (25 la sută) de a avea dreptul la prima alegere, cu o garanţie de a obţine în cel mai bun caz un loc 4 de alegere.

În clasamentul valabil la 11 martie, dată la care NBA şi-a suspendat sezonul regulat după testul pozitiv al francezului Rudy Gobert (Utah Jazz), Golden State Warriors este echipa cu cele mai mari şanse de a beneficia de prima alegere, urmată de Cleveland Cavaliers şi Minnesota Timberwolves.

Un alt eveniment amânat este Draft Combine, moment în care viitorii jucători şi staruri ai NBA sunt supuşi la teste tehnice şi fizice de către echipe.

Draftul 2020, în cursul căruia fiecare echipă trebuie să selecţioneze pe rând un jucător, în două tururi, este menţinut până în acest moment pentru data de 25 iunie la Brooklyn, "deşi anumite surse se aşteaptă să fie amânat", conform ESPN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.