Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ne-au dat cu terenul în cap: Georgia a învins categoric România, la rugby, 56-6

agenda.ge
rugby romania georgia

Naţionala de rugby a Georgiei a învins cu scorul de 56-6 (25-6) reprezentativa României, într-un meci-test disputat sâmbătă seara la Tbilisi, pe Stadionul naţional "Mikheil Meskhi". Georgia a câştigat astfel şi trofeul "Antim Ivireanul", pus în joc la meciurile directe dintre cele două naţionale.

A fost o partidă dominată clar de gazde, care ne-au marcat 8 eseuri şi au profitat din plin de o serie de erori comise de "Stejari", erori tactice dar şi de mânuire a balonului, nepermise în condiţiile în care tricolorii vor debuta în mai puţin de o lună la Mondialul 2023 din Franţa, unde vor avea o grupă infernală, scrie agerpres.ro.

Scorul a fost deschis de naţionala României chiar în minutul 3, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Ionel Melinte, însă Lelos au revenit rapid la cârma jocului, marcând un eseu, în minutul 4, prin Gela Aprasidze, transformat de Luka Matkava, apoi au majorat diferenţa, în minutul 12, după ce Matkava a transformat o lovitură de pedeapsă.

În minutul 20, Aprasidze a mai fructificat o lovitură de pedeapsă executată perfect de la mai mult de 50 metri, perpendicular pe buturile noastre, dar Melinte a readus speranţele în rândurile tricolorilor după ce a mai pus şi 3 puncte pe tabelă printr-un procedeu similar, în minutul 23.

Finalul primei părţi a aparţinut însă în totalitate Georgiei care a marcat două eseuri în ultimele cinci minute ale jocului, prin Merab Şarikadze (36), transformat de Matkava, apoi prin Giorgi Chkoidze (40), netransformat, astfel că scorul după primele 40 de minute a fost 25-6.

Partea a doua a jocului a fost fără istoric, atacurile au curs doar spre buturile noastre, soldându-se cu cinci eseuri: Mihail Gachechiladze (41), transformat de Matkava, Akaki Tabutsadze (45), transformat de acelaşi Matkava, tot Matkava (48) a înscris un eseu, netransformat, ultimele două încercări aparţinând lui Şalva Mumukashvili (66) şi Vasil Lobzhanidze (78), unul transformat de Matkava.

România a pierdut astfel al doilea meci-test al verii, după ce săptămâna trecută a cedat cu 31-17, la Bucureşti, în faţa naţionalei SUA, echipă care nu s-a calificat la CM 2023 din Franţa, urmând ca pe 19 august să susţină ultimul meci-test, în deplasare, cu Italia, reprezentativă ce evoluează în Six Nations.

La Cupa Mondială de Rugby, Stejarii se află în Grupa B şi vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoţia (Lille) şi pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Sâmbătă, la Tbilisi, naţionala României a început în formula:

1. Vasile Bălan (CSA Steaua), 2. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 3.Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 6. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Andre Gorin (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10. Vlăduţ Popa (CSA Steaua), 11. Sioeli Lama (CSA Steaua), 12. Taylor Gontineac (Rouen), 13. Fonovai Tangimana (CSA Steaua), 14. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 15. Ionel Melinte (RC Hyeres Carqueiranne La Crau)

Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d'Arcachon), 18. Thomas Creţu (Stade Francais), 19. Andrei Mahu (Perpignan), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Vlăduţ Bocăneţ (CSM Ştiinţa Baia Mare), 22. Tudor Boldor (CS Dinamo), 23. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Antrenor: Eugen Apjok

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.