Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ne CUCERESC rușii: Companiile românești încep să simtă teama

adevarul.ro
rusia gazprom

Gigantul rus Gazprom începe, încet, să conteze pe piaţa carburanţilor din România, potrivit datelor financiare aferente primelor trei luni ale anului, publicate de companie. După primele trei luni ale acestui an, a depăşit pragul de 1% cotă de piaţă, cu cele 18 staţii, potrivit economica.net.

Nis Petrol România, sucursala de pe piaţa locală a firmei sârbe NIS, deţinută la rândul ei de gigantul rus al gazelor Gazprom, a raportat o cotă de 1,1% din piaţa de retail-carburanţi vânduţi prin benzinării, din România. Raportat la nivelul întregii pieţeb (retail şi vânzări din depozite), Nis Petrol România a înregistrat o cotă de 0,7%.

Rezultatele sunt mult mai bune decât cele de anul trecut. Potrivit raportului aferent întreg anului 2015, cota de piaţă pe segmentul de retail era de 0,7%, în timp ce, la nivelul întregii pieţe româneşti a carburanţilor, cota era de 0,5%.

Sârbii de la NIS  raportează vânzări în creştere pe toate pieţele externe pe care activează. Vânzările de carburanţi au crescut cu 36% în Bosnia-Herţegovina, Bulgaria şi România, până la  55.600 de tone. Pentru motorină, creşterea a fost de 34%, iar la benzină de 57%.

În România, NIS opera, la finalul primului trimestru al acestui an, 18 staţii de distribuţie a carburanţilor, la fel ca la finalul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.