Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ne dorim înfiinţarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei România, spune Preşedintele APT

Mediafax.ro
Turiști

Înfiinţarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei România în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului ar avea un efect multiplicator pentru a atrage fonduri suplimentare de la nivel european, în măsura în care acest demers ar fi un parteneriat public-privat cu structurile reprezentative la nivel naţional, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, Alin Chipăilă, preşedintele Alianţei pentru Turism (APT), potrivit Agerpres.

"Sunt câteva măsuri importante, chiar vitale, pentru industria turismului care se află în diverse stadii de implementare şi care au nevoie de a fi grăbite. În primul rând, discutăm despre Măsura 2 de granturi, Măsura 3 şi măsura cu 20% din cifra de afaceri. Un aspect care ne preocupă foarte mult este partea de reorganizare a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în care ne dorim să vedem transpus din programul de guvernare şi un deziderat al industriei turismului fără de care credem că este imposibilă o revenire sănătoasă la un turism pe care ni-l dorim cu toţii în România, şi anume implementarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei România, un OMD naţional. Aici ne interesează efectul multiplicator pe care poate să-l aibă acest demers pentru a atrage fonduri suplimentare la nivel european în măsura în care această organizaţie ar fi un parteneriat public - privat între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi structurile reprezentative la nivel naţional", a declarat Chipăilă.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

Reprezentantul APT a punctat faptul că pregătirea noului sezon turistic trebuie să aibă loc din timp printr-o colaborare între autorităţi şi organizaţiile de profil.

"În momentul în care sezonul turistic de anul acesta va începe şi în condiţiile în care populaţia vaccinată va creşte ca număr şi în condiţiile respectării normelor de siguranţă, România va fi la concurenţă acerbă cu celelalte destinaţii europene şi mondiale. Nu putem să stăm şi să pregătim în iunie, iulie sau după aceea această revenire a turismului. Ne propunem şi ne asigurăm toată disponibilitatea să lucrăm cot la cot cu ministerul extinzând astfel capacitatea de muncă pentru a planifica împreună, prin intermediul Organizaţiei de Management al Destinaţiei România, această repornire turismului pe care ne-o dorim cu toţii să vină cât mai repede în condiţii de siguranţă", a subliniat Alin Chipăilă.

Grupul de Lucru pentru Turism din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Alianţa pentru Turism (APT) organizează, luni, o conferinţă de presă legată de modul în care pandemia de COVID-19 a afectat turismul românesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.