Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gindrovel Dumitra, președintele grupului de Vaccinologie, explică: vaccinarea OBLIGATORIE NU e sinonimă cu vaccinarea forțată

Administraţia Prezidenţială
vaccin

Gindrovel Dumitra, președintele grupului de Vaccinologie, a explicat la Antena 3, diferența dintre vaccinarea forţată şi vaccinarea obligatorie. Acesta spune că mulți români au înțeles că după decizia CEDO privind vaccinarea obligatorie a copiilor micuții lor vor fi imunizați cu forța, însă că lucrurile nu stau tocmai așa.

Vaccinarea forţată vs Vaccinarea obligatorie

Prin vaccinare obligatorie şi vaccinare forțată, sunt două elemente care în fel sau altul sunt percepute la nivelul opiniei publice ca fiind același lucru, dar în realitate nu este vorba despre așa ceva.

Vaccinarea obligatorie înseamnă că atât Ministerul Sănătății și toate instituțiile care se află pe acest plan și care sfârșesc cu părintele, să ajungă la un moment dat se perceapă că vorbim despre niște vaccinuri obligatorii pentru menținerea stării de sănătate și pentru obținerea celei mai bune stări de sănătate de care suntem capabil în legătură cu un copil.

Părinţii trebuie informaţi despre beneficiile vaccinului

Aceste principii trebuie transpuse cât se poate de clar. Vaccinarea obligatorie înseamnă că noi profesioniștii în sănătate, dar și instituțiile publice trebuie să facă tot posibilul ca să explice fiecărui părinte care sunt beneficiile vaccinării. De aici rezultă toate celelalte elemente din punct de vedere juridic, dar nu voi fi niciodată de acord ca să avem această nuanță de vaccinare forțată. Discutăm cu părintele, discutăm care sunt beneficiile, îi chemăm periodic astfel încât dumnealor să aibă obligația, să discute cu furnizorii de servicii medicale sau poate cu autoritățile statului, astfel încât, până în final să înțeleagă beneficiile. Acesta este principiul care a fost statuat și de Curtea Europeană a Drepturilor Omului lor și care sper să fie implementat și în România", a spus Gindrovel Dumitra la Antena 3.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.