Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunia electorală se întețește în Moldova. Ceban către PAS: Trebuie să le dăm la bot. Cum a răspuns Dumitru Alaiba

www.unimedia.md
ion ceban

Primarul Capitalei Ion Ceban a venit cu o replică dură la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Eu cred că atunci când mai prindem vreun exponent PAS trebuie să le dăm la bot. Ajunge”, a scris Ceban pe Facebook.

La mesajul scris de edilul Capitalei, a fost atașată o imagine cu o caracatiță galbenă, iar pe fiecare tentaculă a scris câte o instituție, care în viziunea edilului Capitalei ar fi subordonată PAS.

În replică, ministrul Economiei și Digitalizării a criticat mesajul lui Ceban, sugerând că atitudinea și limbajul lui Ceban sunt nepotrivite pentru un lider și că nu ar trebui să fie loc pentru astfel de expresii în discursul politic.

Referindu-se la caracatița postată de Ceban, ce sugerează că PAS ar subordona unele instituții ale statului, Alaiba a scris că primarul nu a țipat despre dictatură și stat capturat atunci când îl susținea pe ex-președintele Igor Dodon.

„Alături de colegii mei am trecut cea mai neagră perioadă a Moldovei în opoziție. Moldova aluneca rapid în dictatură și noi am decis că nu vom permite asta fără să ne opunem. Atunci, un cuvânt incomod spus prea tare comporta riscuri directe pentru tine și pentru familia ta, noi făceam proteste și ne puneam pe noi și familiile noastre în pericol. Mi-a fost arestat tatăl pentru activitatea mea. Ion Ceban a petrecut acea perioadă slujindu-l pe hoțul Dodon. La costumaș umbla la serviciu și nu vedea, nu auzea, nu spunea nimic. Era în cârdășie, în complicitate tacită”, a scris Alaiba pe Facebook.

Ministrul susține că liderii politici ar trebui să fie modele de comportament civilizat și respect în societate:

„Nu cu „datul la bot” salvezi țara. Niciodată, nici măcar în glumă, nici măcar cu ghilimele. Pentru că nu așa comportament vroiam să provoc în rândul urmăritorilor mei. Acest bădăran și-o permite a nici nu știu câta oară. Cu numărat dinții, cu dat la bot și din astea. A cumpărat steag european, dar obiceiurile tot de gopnik suburban homo sovieticus i-au rămas. Când devii o persoană cât de cât publică, fiecare cuvânt al tău poate fi perceput drept un îndemn de cei care te urmăresc. Nici măcar față de dușmanii noștri de moarte, Plahotniuc și Șor. Nu am făcut niciodată așa apeluri din același motiv din care Ceban le face în repetate rânduri: așa suntem educați, așa suntem construiți”, a mai scris Dumitru Alaiba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.