Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE Asta e echipa de fotbal a Parlamentului: Valeriu Zgonea e atacant

România va găzdui în această toamnă turneul anual de fotbal interparlamentar, la care sunt invitaţi parlamentari din opt ţări europene, inclusiv echipa de deputaţi şi senatori a ţării noastre.

Competiţia va avea loc în perioada 25-27 septembrie, la Bucureşti. Participă echipele de fotbal ale parlamentelor din Italia, Croaţia, Ungaria, Moldova, Slovacia, Polonia şi Turcia.

Potrivit unor surse din Camera Deputaţilor, costurile acestui turneu sunt asigurate de Camera Deputaţilor şi se ridică la aproximativ 40.000 - 50.000 de euro. Parlamentul României, ca organizator, este obligat, potrivit cutumei, să asigure cazarea şi masa echipelor străine (aproximativ 120 de persoane).

"Este deja o tradiţie ca în zona de sud-est a Europei să se organizeze acest turneu, noi am participat la mai multe competiţii de acest gen, suntem de două ori vicecampioni. Este rândul nostru să organizăm şi ne face plăcere. În momentul de faţă nu avem datele financiare, dar în orice caz, o să mergem pe preţul cel mai mic în urma solicitării de oferte, pentru că încercăm să reducem mult costurile. Nu o să-i cazăm la cinci stele, probabil că la patru stele, încercăm să avem un buget echilibrat, să nu depăşim limita bunului simţ, dar să oferim totuşi şi nişte condiţii decente, pentru că vorbim de demnitari. Peste tot pe unde am fost ne-au cazat la cinci stele, dar noi acţionăm în funcţie de posibilităţi, că nu ne comparăm cu turcii sau cu alţii", a declarat pentru AGERPRES George Dumitrică, secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor, care este şi jucător în echipa de fotbal a parlamentarilor români.

El a adăugat că banii pentru eveniment nu sunt prevăzuţi în bugetul pe acest an, dar vor fi plătiţi prin serviciul Protocol al Camerei.

"Este practic o acţiune a diplomaţiei române. Diplomaţia nu se face doar în sălile de şedinţe sau la dezbateri. Cred că e bine şi pentru noi, ca imagine a instituţiei, să ieşim din graniţele strict politice, să ne apropiem mai mult de oameni, de cetăţeni", a precizat Dumitrică.

Secretarul general adjunct al Camerei a explicat că s-au făcut parteneriate pentru acest concurs, cu BNR, pentru ca meciurile să fie pe stadionul Cotroceni, cu SMURD, care asigură prezenţa unui echipaj în caz de accident, şi cu Federaţia Română de Fotbal, care ajută cu echipamentele.

"Vom juca în echipamentul oficial al naţionalei, dar federaţia ne dă echipamentul în comodat, ni-l dau spre folosinţă, pe proces-verbal. Când terminăm concursul îl dăm înapoi", a spus Dumitrică.

Din echipa României vor face parte, cel mai probabil, deputaţii Daniel Geantă, Cezar Cioată (portari), Ludovic Orban, Petru Movilă, Valeriu Zgonea (atacant), Lucian Bode, Gheorghe Florin, Ionuţ Stroe, Ştefan Burlacu.

Potrivit surselor parlamentare, fiecare echipă de fotbal va avea în componenţă maximum 14 jucători, plus un antrenor jucător şi un membru din stafful tehnic. Ca element de noutate, fiecare echipă poate să aibă în componenţă şi doi jucători profesionişti, iar pentru echipa României vor juca Dănuţ Lupu şi Miodrag Belodedici.

Majoritatea meciurilor se vor desfăşura la Arenele BNR iar pentru finală se negociază să se joace pe Arena Naţională. Partidele vor fi transmise în direct de Digi Sport. Intrarea va fi liberă iar în ultima zi, înainte de finală, va avea loc şi un meci demonstrativ între echipa presei şi Generaţia de Aur a fotbalului românesc.

Câştigătorul turneului interparlamentar va primi un trofeu, simbolic, de o valoare de maximum 200 de lei iar celelalte echipe vor primi medalii şi diplome.

Campionatul de fotbal interparlamentar va avea şi o latură umanitară, toţi cei implicaţi vor participa şi la un eveniment caritabil, alături de oameni de afaceri din ţara noastră, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru campania "Stop violenţei împotriva copiilor", organizată de UNICEF şi Salvaţi Copiii.

Se va licita pentru o serie de obiecte donate de mari sportivi ai României, cum sunt Gheorghe Hagi şi Simona Halep, dar şi pentru un tricou cu sigla campionatului de fotbal al parlamentarilor semnat special pentru acest eveniment de artistul Robbie Williams.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.